8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Motosiklet kullanımına sıkı denetim

Manisa ili genelinde motorsiklet kullanımına yönelik başlatılan çalışma kapsamında Selendi İlçesi'nde iki günde 30 motorsiklet çeşitli nedenlerle toplatılarak otoparka çekildi. 

Günün belirli saatlerinde gece ve gündüz olmak üzere yapılan uygulamalar neticesinde sürücü belgesi bulunmayan, trafik sigortası olmayan, tescili bulunmayan, periyodik bakımı olmayan ve kask takılmadan kullanılan motosikletler toplanarak sürücülerine cezai işlem uygulanıyor. 

İlçe Emniyet Amiri Vekili Başkomiser Alpay Polat yaptığı açıklamada, motosiklet sürücülerinin mutlaka sürücü belgelerinin olması gerektiğini, 50 cc ye kadar olan motosiklet sürücülerinin A1, 50 cc den yukarı bulunan olan motosikletler içinde A2 sürücü belgesi gerektiğini söyledi. Polat, genellikle ilçe merkezinde sayıları fazla olan sepetli motosikletlerin insan taşıma aracı olmadığını, azami 110 kilo gram yük taşıyabileceğini ve 30 km. hızla seyiredebileceğini, eksozlarına mutlaka susturucu takmaları gerektiğini, bunlara aykırı hareket eden sürücülere 416 YTL para cezası uygulanacağını, gürültü yapan sürücüler için de 50 YTL para cezası kesileceğini söyledi. 

Uygulamanın bundan sonrada devam edeceğini belirten Polat, "İlçemizde motorsiklet sürücüleri trafik kurallarına uygun hale gelinceye kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 10:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?