3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MTSO’dan Ankara’ya çıkarma

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

MTSO’nun yeni yönetimi Ankara’ya çıkarma yaptı. MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın makamı oldu. Ziyarette ekonomik kriz konuşuldu. Bakan Çağlayan Manisa’daki durumla ilgili sorular sordu. Bunun üzerine krizle ilgili görüşlerini Bakan Çağlayan’a aktaran MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, “Maalesef şehrimiz de krizden etkilendi. Manisa’da yaklaşık 5 bin kişinin işsiz kaldığını tahmin ediyoruz. Piyasalarda ise ÖTV indiriminin olumlu bir etki yaptığını söyleyebiliriz. Alınan bu önlem özellikle otomotiv sektörünü canlandırdı. Alınan tedbirlerin artırılarak devam etmesini istiyoruz. ÖTV indiriminin süresinin uzatılması gerektiğinden yanayız.”diye konuştu.

Bakan Zafer Çağlayan da krizi en az hasarla atlatmanın yollarını aradıklarını belirterek Manisalı heyete ve yakın arkadaşı Bülent Koşmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.  MTSO yönetimin ikinci durağı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) oldu. Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Vekili Bülent Koşmaz ve yönetim kurulu üyelerini odasında ağırladı.

Yerel seçimler öncesinde Manisa’da düzenlenen el ele kokteylinde söylediği bazı sözlerin yanlış anlaşıldığından yakınan Başkan Hisarcıklıoğlu, “Değerlerinizin kıymetini bilin dedim. Ben bunu Manisa’da söylediğimde bazı siyasetçiler yanlış anladı. Ben birlik ve beraberliğinizi muhafaza edin edim. El ele verip gücünüzü birleştirin dedim. Şuanda da aynı düşüncedeyim. Bu alanda ve de Manisa’nın kalkınmasında MTSO öncü olacaktır. Buna inanıyorum.”diye konuştu.

MTSO Başkanı Bülent Koşmaz da Manisa el ele kampanyasının devam edeceğini belirterek, bu konuda çeşitli girişimlerde bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?