3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MTSO'dan öğrencilere üzüm dopingi

MANİSA'DA İLK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE KURU ÜZÜM

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncüğünde 12 firmanın katkılarıyla, ilk öğretim öğrencilerine yönelik, "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Manisa Üzümü Yiyin" kampanyası başlatıldı. Kampanyada, bir yıl boyunca her bir öğrenciye 40'ar gramlık olmak üzere toplam 9 ton üzüm dağıtılacağı belirtildi.

Kampanya ile ilgili Saruhan Otel'de tanıtım ve plaket töreni düzenlendi. Yemekli toplantıya Vali Celalettin Güvenç, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, oda üyeleri ve kampanyaya destek eren firmaların temsilcileri katıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve kuru üzümün tanıtılması amacıyla başlatılan kampanyanın ilk etabında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 pilot okul belirlendiğini, bu okulların da Ali Rıza Çevik, Gazi ve Şehitler ilk öğretim okulları olduğunu açıkladı. 1., 2., 3. ve 4. sınıflar olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenciye haftanın iki günü, beslenme saatlerinde 40'ar gramlık özel ambalajlarda kuru üzüm dağıtılacağını belirtti. Kampanya süresince 9 ton üzüm dağıtılacağını kaydeden Başkan Koşmaz, kampanyanın fikir babası MTSO Meclis Üyesi Levent Özdamar'a teşekkür etti. Üzümü tanıtması gereken kurumların böyle bir çalışma yapamadıklarına dikkat çeken Koşmaz, "Manisa üzümünün tanımıtı konusunda hiç kimse üzerine düşeni yapmıyor. Bu kampanyaya katılan arkadaşlarımız bir sosyal sorumluluk örneği gösteriyorlar. Katkılarından dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi

Kampanyanın, hem üzümün tanıtımında hem de çocuklarda üzüm yeme alışkanlığının oluşmasında önemli bir yeri olacağını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise, “Çocuklarımız alışkanlıklarını küçük yaşta kazanıyorlar. Küçük yaşta kazandıkları bu alışkanlıklar kalıcı alışkanlıklardır. Sınırlı da olsa bu kampanyanın başlatılması çocuklarımızın üzüm yeme alışkanlığını kazanmasında önemli bir adım olacaktır. Bu çalışma üzümün tanıtımında etkin olacaktır. Manisa ülkemizde üzüm üretiminde ilk sıralarda yer alıyor. Bu çalışmanın kırsal kesimlere de yayılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Vali Celalettin Güvenç de kampanyanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Güzel bir proje için biraradayız. Hepimize çok mütavazı gelebilir ama bir anlayışın değiştiğini önemle belirtmek istiyorum. Maalesef kendi ürettiğimiz ürünlere yeterli ilgiyi göstermiyoruz. Yanlış alışkanlıklarımız var. Köylerimize gittiğimizde süt ayran yerine konsantre içecekler ikram ediliyor. Bu alışkanlıkların değiştirilmesi adına yapılan çalışmayı önemsiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası'na bu çalışmaya öncülük ettiği için tebriklerimi sunuyorum. Destek veren firmalarımızı kutluyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü'müz güzel bir organizasyon yaptı, bunun arkası gelmeli diye düşünüyorum. Kampanya 3 okulumuzla sınırlı kalmamalı. Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından kampanyaya destek veren 12 firmanın yetkilileri ve MTSO Meclis Üyesi Levent Özdamar'a teşekkür plaketleri verildi.

MANİSA'DA İLK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE KURU ÜZÜM
MANİSA'DA İLK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE KURU ÜZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 13:05:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 20:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?