30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Mücadelemiz sonuna kadar sürecek'

Manisa'nın Salihli ilçesinde 2003 yılından itibaren günlük olarak yayın hayatına başlayan Sektör Gazetesi 5. yılını kutluyor.

Sektör Gazetesi'nin kendine ait baskı tesisleri ve güçlü kadrosuyla ilçe halkına hizmet verdiğini kaydeden gezetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Biçer, "Gazetemiz bölgede etkin ve önemli bir yere sahip. Kısa sürede bölgenin aranılan gazeteleri arasında ilk sırayı aldı. Bugüne kadar sürdürdüğümüz tarafsız ve objektif yayın politikası ile daima değerli okurlarımızın sesi ve nefesi olduk. İlkelerimiz ışığında hedeflediğimiz yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz." dedi. Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Biçer, "Yayın hayatımıza başladığımız günden buyana Manisa'da ilklere imza atarak çok sayıda ek gazete ve dergi çıkartıp sektörümüzde öncü olduk. Bunların başında Haftalık Sektör Spor, 15 Günlük Sektör Üniversite, Aylık Sektör Tanıtım, Haftalık Sektör Düğün ve 3 ayda bir yayımlanan, ilçe ekonomisinin nabzını tutan Sektör Bakış isimli dergi yer alıyor” diye konuştu.
Manisa Valisi Celalettin Güvenç de Sektör Gazetesi'nin kuruluş yıldönümünü kutladı.

YENİ KAMU İHALE KANUNU
“Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” na da değinen Biçer, kanunun yasalaşması halinde yerel basın kuruluşlarının kapanmasıyla sonuçlanacak bir sürecin başlayacağını belirtti. Yerel basının Basın İlan Kurumu'ndan alınan ilanlarla ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayan Ali Biçer, bu geliri kaybeden yerel basın kuruluşlarından birçoğunun kapanmak zorunda kalacağını, böylece çok sesliliğin ortadan kalkarak Türk demokrasisinin zarar göreceğini öne sürdü. Biçer, “Yerel basının ürettiği gazete sayısı ve okunurluk oranı, yaygın basının üzerindedir. Uygulamayla yerel basın gerileyecektir. Yerel basının önünün kapanması aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Yerel basın, yaygın basına göre daha dar ve mahallî bir bölgede dağıtıma sunulan, yöresinin sesi olan basın yayın organlarıdır. Toplumsal, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmeleri bölge halkına aktarmaktadır. Yayın yerlerinde yaşayan insanların, yaygın basında yer bulamayan, kendi bölgelerindeki sorunlar, olaylar, ekonomik ve sosyal gelişmeler ile merkezi ve özellikle yerel yönetimlerin aldığı kararlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlarlar. Biz yerel basın olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?