5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mucize şampiyonlar

KREDİ KARTIYLA GİDEBİLDİKLERİ TURNUVADA TÜRKİYE ŞEMPİYONU OLDULAR

Manisa'nın Salihli ilçesinde 2005 yılında bakkaldan aldıkları borçla turnuvaya katılan ve Türkiye şampiyonu olan Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı'ndan sonra okulun Mini Voleybol Takımı, okul müdürünün kredi kartını kullanmasıyla gidebildiği turnuvada Türkiye şampiyonu oldu.

Salihli'de 2005 yılında yol masraflarını karşılayabilmek için okulun karşısında bulunan bakkaldan 40 TL borç alıp şampiyonaya katılan ve Türkiye Şampiyonu olan Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı'ndan sonra okulun Mini Voleybol Takımı' da Türkiye Şampiyonu oldu. Okul Takımı, Karaman'da düzenlenen final maçlarına katılabilmek için gerekli parayı bulamayınca, Müdür Kredi Kartı'nı kullandı.

Karaman'da, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Mini Voleybol Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda Kızlar Kategorisinde Salihli'nin Alparslan İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu oldu. Okulun Mini Kız Voleybol Takımı, şampiyonaya katılabilmek için gerekli parayı bulamayınca Okul Müdürü Salim Ateş, kendine ait kredi kartını kullandı. Müdür, konaklama ve yemek masrafları için kredi kartından 2 bin TL masraf etti. Müdürlerinin fedakarlığı karşısında duygulanan öğrenciler, şampiyonluk sözü verip, Salihli'ye 2. Kez Türkiye Şampiyonluğu kupasını getirdi.

ÖNCE BAKKALLADAN BORÇ ALDILAR!

2005 yılında da buna benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Okul Müdürü Salim Ateş, "Yine o dönemde yol ve konaklama masraflarını karşılayabilmek için yüklüce bir para gerekiyordu. Hayırseverlerin ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da desteği ile ihtiyacımız olan paranın büyük bir kısmını karşılamıştık. Ancak 40 TL açığımız kalmıştı. Para alabileceğimiz başka bir yer kalmayınca son olarak okulun karşısında bulunan bakkalın sahibinin yanına gittim. Kendisine turnuvaya katılacağımızı ancak 40 TL açığımız kaldığını söyledim. Bakkalda tereddüt etmeden cebinden 40 TL çıkarıp bize verdi. Bu para sayesinde turnuvaya katıldık ve Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attık"

KATILMAMA KARARI ALDILAR

Ateş "Bir sure önce Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu'nun birlikte organize ettiği Mini Voleybol Küçükler Voleybol Şampiyonası'na katılmak kararı aldık. Çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen grup maçlarını kazanarak Karaman ilinde oynanacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandık. Karaman ilindeki final maçları öncesi diğer müsabakalara giderken bir çok kurum ve kuruluştan destek aldık. Ancak Karaman'daki final müsabakasına katılacak parayı bir türlü bulamadık. İlçe Milli

Eğitim Müdürümüz Vedat Karabıyık araç, Yılmaz Belde Belediye Başkanı Serdar Ogan ise mazot desteği verdi. Konaklama ve yeme içme parasını tüm girişimlerimize rağmen temin edemedik. Son dakikaya kadar gerekli parayı bulacağımızdan emindik ama olmadı. Bunun üzerine final maçlarına katılmama kararı aldık."

"ÖĞRENCİLER ÇOK İSTEDİ"

2005 yılında ablalarının Türkiye Şampiyonu olmasından dolayı bu turnuvaya katılmak için can atan öğrenciler müdürleri Salim Ateş'in yanına gelerek "Hocam biz bu turnuvaya katılmayı çok istiyoruz. Gerekirse anne ve babalarımızdan para toplayalım. Bu turnuvaya gidelim. Ablalarımız gibi şampiyon olmak istiyoruz" dediler. Öğrencilerinin bu isteği karşısında duygulanan çaresiz müdürü Salim Ateş, "Son bir girişimle bazı yerleri aradım ve ödenek talep ettim. Ancak hepsinden de olumsuz yanıt aldım. Şampiyona

başlamadan bir gün önce bir şekilde turnuvaya katılmamız gerektiği kararını aldım. Aracımız ve mazotumuz olduğu için bize sadece konaklama ve yeme içme giderlerini karşılayacak kadar para gerekiyordu. Bunu da kendi kredi kartımdan karşılama kararı aldım. Karaman'da bir pansiyona gidip orda kaldık. Tüm yemekleri dışarıda yedik ve yapılan her masrafı kendi kredi kartımdan geçtim. Yaklaşık 2 bin TL masraf oldu. Ben bir maaşla evimi geçindirmeye ve 2 çocuğumu üniversitede okutmaya çalışıyorum. Ama o kadar

mutlu ve huzurluyum ki bana bu yeter. 2 bin TL'lik ek gideri de 3-4 ay içerisinde bazı harcamalarımı kısarak ödeyeceğim. Öğrencilerimize helal olsun. Hepsi benim çocuğum"

BAKKAL BEDRİ DE KUTLADI

Alpaslan İlköğretim Okulu'nun Mini Kız Voleybol Takımı'nın Türkiye Şampiyonu olduğunu duyan okulun karşısında bakkal sahibi Bedri Bingöl'de minik öğrenciler tek tek tebrik edip içecek ikram etti. Bakkal Bedri Bingöl "2005 yılında Alpaslan İlköğretim Okulu bir şampiyonaya katılmak istiyordu. Ancak paraları yetmemişti. Bende 40 Tl borç vermiştim. O günler hala aklımda. Borç parayla gidip Türkiye Şampiyonu oldular. Bugün yine Türkiye şampiyonu olarak minik öğrenciler yanıma geldi. Hepsini alınlarından öpüyorum" diyerek tüm öğrencilere içecek ikram etti.

"ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM"

Alpaslan İlköğretim Okulu'nun Beden Eğitimi Öğretmeni Timur Bozkurt ise "Mini Voleybol Takımımız, Manisa şampiyonu olduktan sonra Denizli'de grup birincisi oldu ve Bursa ilinde yapılan Yarıfinal müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Takımımız burada da Grup Birincisi olarak Karaman'daki Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı ve Türkiye şampiyonu oldu. 2005 yılında da Türkiye şampiyonu olmuştuk. Bu başarılarımızın tesadüf olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bizlere imkan verildiğinde yapamayacağımız şey yok" dedi.

KREDİ KARTIYLA GİDEBİLDİKLERİ TURNUVADA TÜRKİYE ŞEMPİYONU OLDULAR
KREDİ KARTIYLA GİDEBİLDİKLERİ TURNUVADA TÜRKİYE ŞEMPİYONU OLDULAR
KREDİ KARTIYLA GİDEBİLDİKLERİ TURNUVADA TÜRKİYE ŞEMPİYONU OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 15:28:03
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 16:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?