4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Muhalefette istemezük zihniyeti var'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, demokratik açılım çalışmaları yapılırken “üniter devlet” yapısının tartışma konusu bile yapılamayacağını söyledi.

AK Parti İl teşkilatında yapılan toplantıda demokratik açılım ile ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, demokratik açımının Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada daha güçlü bir konuma getireceğine dikkat çekti.

Tanrıverdi, “Türkiye bu açılımı yapmak zorundadır. Ancak bazı siyasi partiler “istemezük” mantığıyla yaklaşmaktadırlar. Oysa ülkemizde herkes bu akan kana dur demek için bir şeyler yapmalıdır. Bu işi ancak demokratikleşerek çözebiliriz” dedi.

Dış politikada başarılı hamlelerle ülkenin kaderini değiştirdiklerini anlatan Tanrıverdi, “Eskiden ‘ülkenin üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla kaplı’ derdik. Ancak şimdi iş değişti. Üç tarafımızda denizler var ancak dört tarafımızda düşmanlar yok. Komşularımızla sorunlarımızı çözüyoruz. Ak Parti Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” düsturunu uyguluyor. Ancak ana muhalefet ve muhalefet, maalesef bu girişimlere köstek oluyor. Onların mantığı şu; Çağırsalar da gitmesem, çağırmasalar da küssem.”

ÜNİTER YAPI TARTIŞILMAZ

Demokratik açılımın bir kardeşlik açılımı olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, “Bizler Yunus Emre’nin çocuklarıyız. Yaradılanı sev yaradandan ötürü… Bu kan ve göz yaşının sol bulması lazım. Bu açılım yapılırken ortaya koyduğumuz şartlarımız, olmazsa olmazlarımız var. Ülkemizin üniter yapısı tartışma konusu bile yapılamaz. Resmi dilimiz olan Türkçe kesinlikle görüşme konusu olamaz. Biz başından beri söylüyoruz; Tek vatan, tek bayrak, tek millet” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:35:16
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 17:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?