30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Muhtaç ailelere yardım

Uluslararası Yardım Vakfı'nın (LDS) Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 2 ay önce tespit ettiği, başta engelliler olmak üzere yardıma muhtaç vatandaşlara verilmek üzere 3 bin 200 parça eşyayı Alaşehir'e gönderdi. 

Alaşehir Bedensel Engelliler Derneği büyük uğraşlar sonrası LDS'den 3 bin 200 parça eşya yardımı almayı başardı. Bir TIR dolusu yardım malzemesi Alaşehir Engelliler Derneği Başkanı Rıfat Çubuk tarafından teslim alındı. Kırtasiye, temizlik maddesi, oyuncak ve tekerlekli sandalyelerden oluşan yardım malzemelerinin öncelikle özürlüler, daha sonra da ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılacağı bildirildi. 

Alaşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Rıfat Çubuk, gönderilen eşyaların sayımı, tesbit ve dağıtılacak kişilerin belirlenmesi sonrası kaymakam ve belediye başkanının öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını belirterek, "Dernek kayıtlarımıza göre 485 engelli üyemiz bulunuyor. Başka ihtiyaç sahibi olanları muhtarlıklar ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla belirleyeceğiz. Haziran ayında bir TIR dolusu daha malzeme gelecek. Alaşehir Engelliler Derneği olarak Dünya çapında güven sağladığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 16:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?