4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Muhtarın anıları Vali'yi gülme krizine soktu

Manisa merkeze bağlı Güzelköy’ün Karadenizli muhtarı Arih Akbulut’un, Karadeniz fıkralarını aratmayan hatıraları köyü ziyaret eden Manisa Valisi Orhan Işın’ı kahkahalara boğdu.

Vali Orhan Işın’ın köyü ziyareti öncesi muhtarlık odasını süsleyen ve masasını plaketleriyle donatan Karadenizli Muhtar Arif Akbulut, daha sonra dışarıda Vali’yi karşıladı.

Vali Orhan Işın muhtarlık odasındaki plaketleri görünce şaşırdı. "Muhtarlar genelde bu kadar plaket almaz. Maşallah sen bunları nereden aldın bilmiyorum ama demek çalışkan bir muhtarsın" diyen Vali Işın, "Benim de kendi evimde yüzlerce plaket var. Nereye koyacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Daha sonra da köyün sorunlarını dinlemeye geldiğini belirten Vali’ye, pek sorunlarının olmadığını söyleyerek ilginç hatıralarını anlatmaya başlayan Muhtar Arif Akbulut, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Muzaffer Ecemiş’in Manisa Valiliği döneminde kendisiyle aralarında geçen ilginç diyaloğu anlattı. Akbulut, "Bir gün kendisini ziyaret ettim ve ’Sayın Valim. Köyüme çok geniş bir mezarlık yeri yaptırdım. Sizin de çok emeğiniz oldu. İçimden gelerek size köşe başından bir mezar yeri hediye etmek istiyorum’ dedim. Bunun üzerine Sayın Ecemiş çok sinirlendi ve beni odasından kovdu. Benim kötü bir niyetim yoktu. Zaten kendisi de daha sonra bunu anlayınca birlikte çok güldük" diye konuştu. Vali Işın bu komik hatıra karşısında kahkahalara boğuldu.

1994 yılında muhtar seçildiğinde ilk hizmetinin köye mezarlık alanı yaptırmak olduğunu belirten Karedenizli Muhtar Akbulut, "300 haneli köyümüze yakışır ruhsatlı bin 40 kişilik geniş bir mezar yeri yaptırdım. Yem yeşil alan. Ancak ölen yok. Mezarlığı yaptırmadan önce her hafta bir kişi ölürken, mezarlığı yaptıralı 11 yıl oldu bir kişi dahi ölmedi. Mezarlığı boşuna yaptırmışım Sayın Valim" demesi hem Vali Işın’ın hem de gazetecileri gülme krizine soktu.

Bu ilginç diyaloğun ardından Vali Işın, köyde incelemelerde bulundu ve köy camisini gezdi. Vali Orhan Işın’ın köyden ayrılmasının ardından hızını alamayan Muhtar Akbulut, gazetecilere mezarlığı gezdirdi.

Valiye mezar yeri hediye edemeyen Akbulut, bu kez de gazetecilere yaptırdığı mezar yerini beğendirmeye çalıştı.

Her gazeteciye köşe başlarından mezar yeri ayırdığını belirten muhtar, mezarlığa ilk gömülen kişiye ailesinin unutamayacağı bir cenaze töreni yaptıracağını söyledi.

Muhtar Akbulut’un komik sohbeti gazetecileri de güldürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 15:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?