5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Muhtarlara yeni bina

MANİSA MUHTARLAR DERNEĞİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU

Manisa Muhtarlar Derneği'nin yeni hizmet binası, Manisa protokolünün de katıldığı törenle açıldı.

Emekliler Parkı yanında bulunan binanın açılış törenine Vali Yardımcısı Kadri Canan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın ve MHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından açılışı Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. Ergün Derneğin Manisa muhtarlarına ve halkına hayırlı olmasını diledi. Açılış törenin ardından konuşan Orta Köy Muhtarı ve Manisa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler Manisa tarihinde ilk defa böyle bir derneğin kurulduğunu belirtti. Gürler " Bizim derneğimiz çok eski bir dernek fakat sadece bir bürosu yoktu. Manisalı muhtar arkadaşlarımızdan aldığımız katkılarla kendimizi idare ediyoruz. Elbette sıkıntılarımızda oluyor. Ben 16 yıllık muhtarım. Ben açık yüreklilik ile şunu söylüyorum. Gerçekten muhtar arkadaşlarım çok şanslı bir dönemden geçiyorlar. Vali beyimizin kapısı açık, Belediye'nin, İl Genel Meclisi Başkanımızın kapıları açık. gerçekten bütün hizmetleri olabildiğince alıyoruz Tabi ki sıkıntılarımızda var. Ama imkanlar çerçevesinde çalışmalar yapılıyor. Sizlere Manisa'mıza köylerimize hizmet giden herkese 164 muhtar arkadaşım adına teşekkür ediyorum. " dedi. Belediyede mahalle muhtarlarına koordinasyon merkezinde bir oda oluşturduklarını tekrar hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün belediye meclis üyelerinden oluşan 8 kişilik bir komisyon oluşturduklarını yineledi. Ergün " Muhtarlarımızın ve mahallelerimizin sorunları noktasında bir çalışma grubu oluşturduk. Devamlı bir arkadaşımız mevcut bu oda da müracaat eden muhtar arkadaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Başkanlık makamı protokol nezrinde hem de icraat noktasında aktivitesi biraz fazla olan bir yer bu yüzden muhtarlara zaman ayırma noktasında sıkıntı yaşıyorduk. Ama bundan sonra geldiklerinde sorunlarını iletebilecekleri bizi temsilen muhtarlık büromuzu oluşturduk. Bunun uygulaması şuanda devam ediyor. Muhtarlarla yaptığımız görüşmelerde de kendilerinin bu durumdan çok memnun olduklarını ifade ettiler. " diye konuştu.

Mustafa Gürler'in Muhtarlar Derneği Başkanı seçilmeden öncede seçildikten sonrada çok yoğun gayretler içerisinde olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız " Ben kendilerine özel idarede bir oda tahsis etmek istedim. Fakat kendilerinden hayır cevabı aldım. Kendileri bir yer tutmak istediklerini kendi imkanları ile muhtarlarımızla beraber olmak istiyoruz diyince çok saygı ile karşıladım. Gayretli bir muhtarımız. Hem köyler ile çok sıkı ilişki içerisinde hem şehir muhtarları ile çok sıkı ilişki içerisinde gece gündüz çalıştığını biliyorum. Ben kendilerini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Derneğin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Valiliğin kapısının sürekli açık olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Kadri Canan Mustafa Gürler'in dernek kurulmadan öncede aktif bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Canan " Köylü mahalleli ayrımı yapmadan iyi bir birlik oluşturuldu. Her ilde her ilçede böyle bir çalışma yok. Bazı illerde muhtarlar ikiye üçe bölündü. Ama bizim ilimizde mahalle muhtarları ve köy muhtarları güzel bir birlik oluşturdu. Sürekli idareye gelip sorunlarını tartışıyorlar. Manisa için ne yapabiliriz konusunda sürekli diyalogda oluyorlar. Muhtarlar demokrasinin seçilmiş en temel organları bu nedenle hem dernek başkanımızı yönetim kurulu üyelerimizi diğer muhtar arkadaşlarımızı bu birlikteliği sağlamada göstermiş oldukları öz veriden dolayı tebrik ediyorum." dedi.

AK Parti iktidarı olarak yerel yönetimlere çok büyük önem verdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan " Muhtarlar yerel yönetimlerin tabana yayılmış hali. Demokrasinin aslında bel kemiği. Biz muhtarlarımızı gerek İl Genel Meclisi olarak gerek parti teşkilatı olarak sürekli dinliyoruz. Bir kaç ay öncede muhtarlarımız ile bir araya geldik. Onların dertlerini taleplerini dinledik. Özel idarenin 2010 yatırımlarını da buna göre şekillendirdik. Bu çalışmayı da tüm il bazında yaptık. Dolayısı ile muhtarlarla hep bir diyalog içerisinde olduk. Manisa Muhtarlar Derneği'nin Manisa halkına hayırlı olmasını diliyorum. " diye konuştu.

MANİSA MUHTARLAR DERNEĞİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU
MANİSA MUHTARLAR DERNEĞİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU
MANİSA MUHTARLAR DERNEĞİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 15:33:02
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 16:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?