30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Muhtarlardan CHP'li Mengü'ye tepki

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün, merkeze bağlı Yuntdağı bölgesinde yaptırılan 4 km.'lik alternatif yol için 28 bin ağacın kesilerek doğa katliamı yapıldığı yönündeki iddiaları tepki çekti. Bölge köyleri muhtarları tarafından Mengü'nün iddiaları yalanlandı.


Yuntdağı bölgesinden Manisa merkeze gelen 30 köy muhtarı, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Manolya Meydanında toplanan muhtarlara bazı oda başkanları destek verdi. Muhtarlar adına açıklama yapan Ortaköy Muhtarı Mustafa Gürler, Yağcılar ile Büyük Sümbüller köyü arasında yaptırılan 4 km.'lik yolda CHP'li Şahin Mengü'nün iddia ettiği gibi 28 bin ağacın değil sadece 3 bine yakın ağacın kesilmek zorunda olduğunu öne sürdü. Mengü'nün, "Doğa katliamı yapılıyor" şeklindeki yorumunu abartı ve faydalı bir hizmeti çarptırma şeklinde değerlendiren Muhtar Gürler, söz konusu yolun aynı zamanda Manisa-Aliağa bağlantı yolu olduğunu söyledi. Hizmet alabilmek için bazı zararları kayıpları göze almak gerektiğini anlatan Gürler, "Aksi takdirde hiç birimiz o bölgede bir tek ağacın bile kesilmesine müsaade etmezdik" dedi.


Gürler, muhtarlar adına yaptığı açıklamada, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa İl Özel İdaresi tarafından Manisa milletvekillerimizin destekleriyle yapılan Manisa-Aliağa bağlantı yolu Yuntdağı bölgesinde oturan halkımızı rahatlatacaktır. Yapılan bu yolla birlikte Yuntdağı'nda önemli gelişmeler yaşanacağına ve köyden kente göçün duracağına inanıyoruz."


Köy hizmetlerinin bu yolun bir an önce bitirilmesi için gayret içerisinde olduğunu anlatan Gürler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizin kurtuluşu olan bu yolun yapımı için emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Oysa, bazı siyasilerin bu yolla ilgili ortaya attıkları iddia ve ithamları hayretler içerisinde izliyoruz. Manisa ve Yuntdağı'mızın gelişmesi için yapılan bu yolla ilgili CHP Milletvekili Şahin Mengü'nün ifadelerini kınıyoruz. Yapılan bu hizmeti alkışlaması ve destek olması gereken bir
milletvekilinin bu yolu siyasi malzeme haline getirmesi daha da ileri giderek bu yolun yapımının durdurulması için dava açacağını söylemesi Yuntdağı sakinleri olarak bizleri derinden üzmüştür."


Gürler, açıklamasında, "Yuntdağı bölgesinde çakılı tek bir çivisi olmayan CHP ve onun milletvekilinin bölge için hayati önem taşıyan bu yolla ilgili yapılan hizmeti eleştirmeye hiç hakkı olmadığını" iddia etti.


Gürler, bu anlayışa sandıkta cevap vereceklerini sözlerine ekledi. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?