3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Muhtarlık iletişim merkezi kuruldu

MANİSA BELEDİYESİ MUHTARLIK İLETİŞİM MERKEZİ OLUŞTURDU

Mahallelerin sorunlarını masaya yatıran Belediye Başkanı Cengiz Ergün, muhtarlarla iletişimin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye meclis üyelerinin de katılımıyla muhtarlık iletişim merkezi oluşturdu.

Belediye ile ilgili sorunları ve istekleri olan muhtarların anında muhatap bulabilmesi için oluşturulan merkezde belediye meclis üyeleri muhtarların sorunlarını dinleyerek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacak, takipçisi olacak. Muhtarla iletişimi arttırmak için haftalık programında muhtarlara daha fazla vakit ayıran Belediye Başkanı Ergün, düzenlemenin yapıldığı ilk günde üç muhtarla makamında görüştü.

Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Ege Mahallesi Muhtarı Ali Altıner ve Spil Mahallesi Muhtarı Nebi Güney ile ayrı ayrı makamında görüşen Başkan Ergün, muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını dinledi, isteklerinin yapılabilirliğini birlikte tartıştı. Görüşmeler sonunda muhtarlar Başkan Ergün'ün kendilerine makamında vakit ayırmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek uygulamanın mahallelerdeki işlerin yürümesine olumlu katkısının olacağını belirtti. Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, belediye başkanının mahalle ziyaretlerinin ilgi gördüğüne dikkat çekerek muhtarlarla belediyede ilgilenilecek bir merkezin oluşturulmasının muhtarların görüşlerinin dikkate alındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarlarıyla belediyenin her biriminin sürekli iletişim halinde olduğunu vurgulayarak, muhtarların belediyeye geldiklerinde ilgili başkan yardımcısıyla görüşebildiğini hatırlattı. Başkan Ergün şöyle konuştu; “ Mahalle ziyaretlerimizde muhtarlarımızla bire bir görüşme imkânı buluyoruz. Kendilerinin mahalleler için ürettiği projeler ve fikirler bizlere yol gösteriyor. Çünkü bir mahallenin sorunun en iyi o mahallede oturan insanlar bilir. Muhtarlarımızda belediyeye geldiklerinde sorunları hangi birimi ilgilendiriyorsa o birimin bağlı olduğu başkan yardımcımızla görüşebiliyor. Bu konuda bir sorun yok ancak muhtarlarımızın belediye ile olan iletişimini arttırmak için ve kısa süre sonra hayata geçecek mahalle meclislerinin alt yapısını oluşturması için belediyemiz bünyesinde muhtar iletişim merkezi oluşturduk. Burada belediye meclis üyelerimiz muhtarlarımızı ne zaman isterlerse dinleyecekler, sorunlarını not alacaklar ve takipçisi olacaklar. Bunun yanı sıra bende haftanın bir günü kendileriyle tek tek görüşeceğim. İlk etapta bir günde üç muhtarımızın ayrı ayrı sorunlarını dinledik. Bu sorunlar bizimde tespit ettiğimiz ve çoğu üzerinde çalışma başlattığımız sorunlar. Bizim makamımız herkese açık. Muhtarımızın görüşlerini dikkate almama gibi bir durum söz konusu olamaz. Bana ulaşılamasa bile benim yardımcılarıma ulaşıldığı anda o konudan ve durumdan benim haberim olmuş demektir. Muhtarlarımızla daha iyi iletişim kurarak mahallelerin sorunlarını kısa sürede çözmek için çabalıyoruz. Bizim amacımız ayrım yapmadan her mahalleye, herkese eşit hizmet götürmek. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.”

MANİSA BELEDİYESİ MUHTARLIK İLETİŞİM MERKEZİ OLUŞTURDU
MANİSA BELEDİYESİ MUHTARLIK İLETİŞİM MERKEZİ OLUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 17:44:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 09:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?