4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Muhteşem oyun CBÜ'de sergilendi

CBÜ'DE ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ

Büyük önder Atatürk'ün vefatının 71. yılı nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Mustafa Kemal'le Bin Gün: Latife” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, Nezihe Araz'ın yazdığı ve Çevre Eğitim Vakfı Onur Ödülü ile 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı'nın En İyi Oyuncu Ödülü'nü alan Devlet Sanatçısı Dilek Türker'in sahne aldığı oyuna, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Başsavcı Mustafa Kemal Semercioğlu, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, öğretim üyeleri ve sanatsever Manisalılar büyük ilgi gösterdi.

 "Mustafa Kemal'le Bin Gün: Latife" adlı tiyatro oyununda, Atatürk'le yaptığı evliliği 5 ağustos 1925'te ayrılıkla sonuçlanan, hayatını onurlu bir suskunluk ve yalnızlık içinde geçiren; 31 temmuz 1975 günü ise vefat eden Latife Hanım'ın Atatürk`le yaptığı kısa süren evliliğin öyküsü anlatıldı. Dilek Türker, sahnede kaldığı iki saat boyunca olağanüstü performansı ile tüm konukları büyüledi.

"Bir erkekle bir kadın arasında, birbirlerini ne kadar severlerse sevsinler, her zaman bazı sorunlar vardır. Bu erkek Mustafa Kemal Paşa, bu kadın Latife Uşakizade olduğu zaman iş büsbütün değişir. İkinizin arasında koca bir memleket var...Mukaddes bir millet var. Bunu hiç unutmamalısın. Koca bir vatan! Ve sen, vatanı kurtarana aşık oldun kızım. Bunun elbette bir bedeli, bir vebali vardır. Bu çok önemli bir cüret. Çok şey istiyorsun, bilesin.." Latife Hanım'ın babasıyla yaptığı bu konuşmayla doruğa ulaşan ve iki saat boyunca tüm konuklara adeta bir duygu seli yaşatan oyunun sonunda, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü tarafından sanatçı Dilek Türker'e teşekkür plaketi verildi.

Sahneye bir kez daha gelerek İzmir Marşı'nı tüm konuklarla beraber seslendiren Dilek Türker, “Çağdaş ve Atatürkçü bu güzel üniversiteyi ve üniversitenin saygıdeğer Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü'yü gönülden kucaklıyorum. Sanata, tiyatroya olan saygınız ve zarafetinizle beni çok mutlu ettiniz” dedi.

CBÜ'DE ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ
CBÜ'DE ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 14:56:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?