5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mukukula milli forma peşinde

MUKUKULA, TEKRAR MİLLİ FORMAYI GİYMEK İSTİYOR

Transfer sezonunun son gününde Manisaspor ile 3 yıllığına anlaşan, Spor Toto Süper Lig'inin geçen sezon gol kralı Ariza Makukula, "Manisaspor forması giyerken Portekiz Milli Takımı'nı da temsil etmek istiyorum" dedi.

Makukula ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Manisaspor Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yaralı, bu sezon lige iyi başlayamadıklarını ifade ederek, "İlk Karabük deplasmanındaki mağlubiyetimiz, sonra kendi sahamızda Ankaragücü mağlubiyeti ve Fenerbahçe mağlubiyeti ile beraber şanssız bir üç maç geçirdik. Bu arada kamuoyunda, basında sürekli olarak Manisa'ya bir golcü futbolcu lazım, orta sahaya bir oyuncu lazım şeklinde görüşler yer alıyordu. Biz hem yönetim hem teknik heyet olarak bu konuya sağduyulu yaklaştık. Murat Erdoğan ile söz kestik, anlaşmaya vardık ve sonunda renklerimize bağladık. Kayserispor, Trabzon ve diğer takımların da ilgilendiği Makukula ile zaman zaman görüşmelerimiz oluyordu. Son ana kadar bu transferi kovaladık ve gerçekleştirdik" dedi.

Makukula'nın Türkiye'de ve Dünya'da kendisini ispat etmiş bir futbolcu olduğunu vurgulayan Yaralı, "Türkiye liginde geçen sezon gol kralı oldu. Tabi ki bu Makukula'nın yine bu sezon gol kralı olacağı anlamına gelmez. Futbol bir oyundur. Biz Makukula'nın bu takıma çok fayda sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah bu transferlerden sonra takım adına bir dönüm noktası olur. Kendi sahamızda oynayacağımız Antalyaspor maçında 3 puanla tanışarak çıkışa başlamak istiyoruz. Bizim için lig şu andan itibaren başlıyor" diye konuştu.

Makukula da, Manisa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, transfer görüşmeleri sürecinde Manisaspor'a gelmek istediğini hep ifade ettiğini belirterek, "Kalbimin derinliğinden Manisaspor camiasına çok teşekkür etmek istiyorum. Sona ana kadar kulüp transferim için uğraş verdi. Karşılıklı olarak fedakarlıklar yaptık ve sonunda buraya geldim. Başkan ve yönetim ellerinden geleni yaparak iyi bir ekip oluşturdular. Kadroya baktığımızda zaten çok önemli isimler var ve bu kadronun çok daha üst sıralarda olması gerekiyor. Bu konuda da görev bize düşüyor. Ben de kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, bu zamana kadar edindiğim tecrübeyi, bilgimi, yeteneğimi, her şeyimi sahada terimin son damlasına kadar akıtacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Başkanımızın da dediği gibi şu an lig bizim için yeni başlıyor. Her takımı yenebilecek güce sahibiz. Bundan sonra top bizde ve biz de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Manisaspor ile kazanacağı başarının dışında bir diğer hedefinin Portekiz milli takımına tekrar geri dönmek olduğunu kaydeden Makukula, "Manisaspor forması giyerken bunu gerçekleştirebilirsem, zaten Manisaspor formasıyla atacağım goller Manisa için de gurur kaynağı olacaktır, Manisaspor forması giyerken Portekiz milli takımını Dünya'da temsil etmiş olacağım. Manisaspor'daki performansımla bunu da gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.

MUKUKULA, TEKRAR MİLLİ FORMAYI GİYMEK İSTİYOR
MUKUKULA, TEKRAR MİLLİ FORMAYI GİYMEK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:41:01
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?