4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Mum ışığında hizmet!

Manisa Belediyesi'nin geçmiş dönemden kalan elektrik borçları nedeniyle enerjisi kesilen birimlerde hizmetler yavaşlamasına rağmen personelin özverili çalışması sonucu hizmetler devam ediyor.

Manisa Belediyesi'nin geçmiş beş yıllık elektrik borcu ödenmediği için önceki dün TEDAŞ yetkilileri belediyenin 10 hizmet biriminde elektrikleri kesti. Aralarında Zabıta Müdürlüğü, Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Gençlik Merkezi'nin yer aldığı birimlerde hizmetin aksamaması için personel önlemini alarak görevlerine devam etti. Özellikle Zabıta Müdürlüğü'nde gece görevlileri ışıklandırmalar ile mum ışığında nöbetlerini tuttu, bilgisayar gerektiren işleri yapamadı.

 Zabıta Müdürü Mahir Bedel, telsiz merkezi ve Alo 153 zabıta hattı haricinde hiçbir cihazın kullanılamadığını söyledi. Gençlik Merkezi'nde de zemin katlardaki dershanelerde eğitimleri olan gençlerin eğitimleri aksamaması için mum ve gaz lambaları kullanıldı. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi'nde de çalışanlar atölyeleri kendi imkanlarıyla ışıklandırdı, çocukların eğitimlerinin yarım kalmasını engelledi.

Manisa Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi sorumlusu Fırat Özcan, çocukların eğitimlerini bölmemek için kendi imkanlarıyla dershaneleri ışıklandırdıklarını belirtti. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi de özellikle Gençlik Merkezi'nde sıkıntı yaşandığını, dershanelerin havalandırmalarının ve ışıklandırmalarının çalışmaması nedeniyle öğrencilerin bir kısmının kursların başka dersliklere kaydırıldığını söyledi. Elektriği kesilen birimlerde bilgisayarların da kullanılamaması nedeniyle işlerin aksadığı bildirildi.

Sorunun çözülmesi için belediye ve GEDAŞ yetkililerinin görüştüğünü söyleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, GEDAŞ'ın 'Yapılandırmaya uyulmadı' yönündeki açıklamasına cevap verdi. Başkan Ergün, “Önceki dönemde birikmeye başlayan borçlar için Kasım 2008'de yapılandırılmaya gidilmiş ancak ilk ve tek ödeme Ocak ayında yapılmış. Ocak ayından sonra bir ödeme daha yapılmamış. Ödeme yapılmadığı için de yapılandırma iptal olmuş. Biz yeni yapılandırma ya da farklı yollardan ödeme imkanlarını karşılıklı görüşürken böyle ani bir karara anlam veremedik. Bu sorun Manisa'nın sorunu. Biz çözmek için çabalıyoruz ancak vatandaşımızın yapılanları iyi değerlendirmesi lazım. Herkesin niyeti ortada” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?