30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Mum ışığında okul birincisi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yıllardır elektriği kesik, iki odalı bir evde ailesiyle yaşam mücadelesi veren ve mum ışığında çalıştığı derslerinden 9 takdirname, 2 teşekkür ve 1 onur belgesi sahibi olan 15 yaşındaki genç kıza yardım eli uzandı.

Nuriye beldesinde oturan ve her gün Saruhanlı'ya giden Çok Programlı Lise 9. sınıf öğrencisi Pınar Soykan'a yardım eli uzatan şarkıcı Sibel Can'ın, eğitim yaşamı boyunca genç kıza ihtiyaç duyacağı maddi desteği sağlayacağını bildirdiği öğrenildi.

Pınar Soykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sibel Can'ın bugün kendisini bir yardımcısı kanalıyla aradığını ve banka hesabına bir miktar para yatırdığını belirtti.

Soykan, ''Sibel Can'ın desteği nedeniyle çok mutluyum. Ünlü bir sanatçı tarafından eğitimime destek sağlanması beni ve ailemi çok mutlu etti.

Ben de verdiğim sözleri yerine getirerek, liseyi başarıyla bitireceğim. Ardından gireceğim üniversite sınavlarında Türkiye birinciliğini Manisa'ya getireceğim'' dedi.

Pınar Soykan, üniversite diplomasını başta Sibel Can olmak üzere maddi ve manevi destekte bulunan hayırseverlere armağan edeceğini kaydetti.

Bu arada, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özkasap'ın da Pınar'a ''manevi babalık'' yapmak istedikleri, eğitim konusunda destek vermeye hazır olduklarını söyledikleri, ayrıca genç kıza bilgisayar hediye ettikleri bildirildi.

Pınar Soykan'ın evinin yıllardır 450 YTL'lik borç nedeniyle kesik olan elektriği ise Saruhanlı Belediyesi tarafından ödenerek açtırıldı.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK İSTEMİŞTİ

Pınar Soykan, AA muhabirine, maddi durumlarının kötü olması nedeniyle yıllardır okul masraflarını komşularının karşıladığını belirterek, maddi zorluklar nedeniyle liseyi bitirebilmesi halinde hedefinin, Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olarak kaymakamlık yapabilmek olduğunu söylemişti.

Soykan, ''Hayata tutunmamın tek yolu bu. Liseyi bitirene kadar hayırseverler bana destek olursa, onları utandırmayarak, üniversiteyi de birincilikle bitirme sözü veriyorum. Yeter ki birileri elimden tutsun. Kaymakam olursam yoksul ve fakir aile çocuklarını ben okutacağım, mum ışığında ders çalışmalarına asla göz yummayacağım'' demişti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 23:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert_kaykay IP: 78.179.104.xxx Tarih : 28.05.2008 17:45:18

bu duruma çook üzüldüm keske elimizden bişi gelsede yarım etsek. sunu sölemek isterim bn pınardan bi anda etkilendim çok gü