7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Mustafa'dan müjde var!

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu 2 askerin şehit olduğu olayda ağır yaralanan Turgutlulu Mustafa Bayram (21) hayati tehlikeyi atlattı.

Yaşanan olay sonrası arkadaşlarının hayatta olduğunu düşünerek parçalanan araçtan çıkartan ve daha sonra bayılan er Mustafa Bayram'ın kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşam mücadelesini kazanması Turgutlu’da büyük sevinçle karşılandı.

Kafatası başta olmak üzere vücudunun büyük bir bölümünde şarapnel parçaları bulunan, sağ kolu kırılan ve birçok yarası olduğu öğrenilen Mustafa Bayram gece saatlerinde hayati tehlikeyi atlatarak ilk sorduğu sorunun “Arkadaşlarımın Sağlığı Nasıl ?” dediği öğrenildi. Kulaklarında duyma probleminin de olduğu öğrenilen Mustafa Bayram’ın sabaha karşı yemek yediği ve hastanede bulunan anne ve babası ile konuştuğu bildirildi.

"ARKADAŞLARININ ŞEHİT OLDUĞUNU SÖYLEYEMEDİK"
Kafatasında beyine yakın bir yerde bulunan şarapnel parçalarının ise hassas bir bölgede olduğu için çıkartılamadığı öğrenildi. Baba Orhan Bayram, “Oğlumun bilinci açıldı. Allah oğlumuzu bize bağışladı. Doktorlar durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını söyledi. Şuan vücudunun bir çok bölgesinde yara olması nedeni ile acı çekiyor ancak zamanla geçecek. Oğlum kendine gelir gelmez ilk olarak arkadaşlarının sağlık durumunu sordu. Bizde şehit olduklarını söyleyemedik. Bu durum bizi çok yaraladı. Oğlumun şuan tek istediği arkadaşlarını görmek… Buradaki tedavi sürecinin ne kadar süreceği hakkında bir bilgi alamadık. Ancak belli bir sürte daha tedavi sürecek. Oğlumuzun kurtulduğuna çok seviniyoruz ama şehit olan arkadaşları bizi çok üzüyor Allah ailelerine sabır versin” dedi.

Mustafa Bayram ile aynı araçta bulunan ve patlama sonrası şehit olan Astsubay Selman Aksu’nun İzmir’de düzenlenen cenaze törenine Mustafa Bayram’ın Turgutlu’da ve İzmir’de bulunan yakınlarının katılacağı da öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2012 Cumartesi 16:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?