3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

O Alaşehir'in gururu!

Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakıf Merkezi tarafından düzenlenen Attila İlhan Liseli Gençler Kompozisyon Yarışması'nda, ilk 10'a gireren Alaşehir ilçesinden Furkan Lüleci mansiyon ödülü aldı.

Alaşehir Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Furkan Lüleci, hızla değişen dünyamızda Gazi Mustafa Kemal'in "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünün günümüz gençliği için anlamı, çizdiği perspektifin tartışılması amacıyla açılan yarışmaya "yakamoz23" rumuzuyla ve "Dogmatizmden Sıyrılış" adlı makalesiyle katılmış, bu makale internet üzerinden açılan oylamada ilk 10 eser arasında yer almıştı.

Bu başarıyla İstanbul’da yapılan son elemelere katılma hakkı kazanan Lüleci'nin makalesi, Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı'nda yapılan son değerlendirmede 4. oldu ve mansiyon ödülüne layık görüldü. Furkan Lüleci, İstanbul’da Adalet Ağaoğlu, Ahmet Oktay, Cengiz İlhan, Doğan Hızlan, Halit Refiğ, Mehmet Eroğlu ve Selim İleri’nin oluşturduğu jüri önüne çıkmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Lüleci, "Dereceye girmek ya da girmemekten daha ziyade seçkin jüri üyelerinin karşısında olmak bile benim için büyük bir başarıdır. Mansiyon ödülü aldığım için yine de kendimi çok başarılı sayıyorum. Çok mutluyum ve gururluyum. Ünlü yazarların karşısına çıkmak onur verici bir olay. Böyle bir sosyal etkinlikte bulunmak herkesin hayal edip de ulaşamayacağı bir gururdu." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?