5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

O fırınları deşifre edin!

MANİSA'DA SAĞLIKSIZ EKMEK TARTIŞMALARI

Manisa'da belediyenin yaptığı denetimler sonrası bazı fırınların sağlıksız ekmek üretimi yaptığının anlaşılması üzerine, belediye ve diğer ilgili kurumların hala bir işlem yapmadığını öne süren AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, "Fareli ve böcekli ekmek halka yediriliyorsa ve ekmeği yedirenler deşifre edilmiyorsa burada resmen suç işleniyor ve bu suçtur." dedi.

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, Manisa Belediyesi'nin denetimlerinin ardından sağlıksız üretim yaptığı ortaya çıkan 21 fırınla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Fırıncılar Kooperatifi'nin de kabul ettiği, sağlıksız üretim yapan fırınların kapatılmasına ilişkin Tarım İl Müdürlüğü ile belediye arasında yetki karmaşasını değerlendiren Aydın, hijyenik şartlara uymayan ve sağlıksız ekmek üretimi yapan fırınları kapatma yetkisinin valilikte değil belediye yetkisinde olduğunu vurguladı.

Kapatılmayan ekmek fırınlarının kime ait olduğunu belediyenin açıklaması gerektiğinin altını çizen Aydın, Manisa'da ekmek üreten bütün fırınların zan altında bırakıldığına işaret etti. Aydın konuşmasına şöyle devam etti; “Kurumlar arası kavga varmış gibi davranmak MHP'nin her zamanki taktiği. Kurumlar arasında kavga isteyenler kendilerini deşifre etmişlerdir. Burada tüketici hakları ihlali söz konusudur. Tüketici sağlığını ilgilendiren konularda belediyelerde kimin yetkili olduğu yasa koyucu beyan etmiştir. Hijyenik ortamlarda halkın sağılıyla oynayanları deşifre etmek onlara ihtar vermek, ruhsatlarını iptal etmek yetkisi kime ait olduğu bilinmektedir. Fareli ve böcekli ekmek halka yediriliyorsa ve ekmeği yedirenler deşifre edilmiyorsa, halk tarafından bilinmiyorsa burada resmen suç işleniyor ve bu suçtur. Evrensel Tüketici Hakları ihlali söz konusudur. Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nün görevleri bellidir. Şayet belediye bu ekmekleri Tarım İl Müdürlüğü'nün analiz laboratuvarlarında tahlilini yaptırıp 'Sağlığa aykırıdır' raporunu alıp, halka duyurmuyorsa ve bu fırınları deşifre etmiyorsa, burada suç kimin iyi bakmak gerekiyor. Neredeyse tüketici suçlanıyor. Gıda denetimi ile ilgili yürürlükteki mevzuatın ilgili kurumlarca bilinmesi gerekir. Gıda denetimlerinin İç İşleri, Sağlık, Tarım bakanlıkları yetkililerinin görevleri olduğu bilinmektedir. Bunun çeşitli kurumlara verilmesinin nedeni belediyelerin ahbap çavuş ilişkisi içinde ruhsatları vermemesi içindir.”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:55:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?