5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

O savcı konferans için geliyor

MANİSA'DA 'DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ' KONFERANSI

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Çelik ile emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek'in de konuşmacı olarak yer alacağı "Kabuğunu Kıran Türkiye'de Demokratikleşme Süreci" konulu konferans düzenlenecek.

Manisa Öğretmenevi'nde yapılacak konferansa CBÜ Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Çelik'in yanı sıra Prof.Dr. Cahit Baltacı, Prof. Dr. Mustafa Samastı, Prof.Dr. Mustafa Öztürk, Prof.Dr. Ziya Kazıcı, Prof. Dr. Mehmet Can, Doç.Dr. Mustafa Şentop, Doç.Dr. İdris Bal, Doç. Dr. Ejder Okumuş, Yrd.Doç. Dr. Bedri Mermutlu, Dr. Orhan Kuzu, Dr. Orhan Kılıç, Dr. Murat Yanık, Dr. Nazım Elmas, Dr. Ahmet Küçük, Dr. Selim Cafer Karataş katılacak. Tarihçi ve hukukçulardan oluşan Tarih

Bilincinde Buluşanlar Derneği'nde saat 19.00'da bir araya gelecekler.

Konferansa konuşmacı olarak; kamuoyunun, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı iken başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Yozgat Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı haklarında 'kanunsuz emir vererek eğitim özgürlüğünü engellemek' suçundan soruşturma açan başsavcı olarak tanıdığı emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ile CBÜ Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Çelik katılacak.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından çıkarılan Tarih Bilinci Tarih ve Kültür Dergisi Manisa Temsilcisi Selman Tür, konferansa ilişkin yapmış olduğu basın açıklamasında şöyle konuştu: "Yöneticileri denetleyen, halkı bilinçlendiren, yönlendiren ve şekillendiren dernekler bilimsel ve akademik kurumlar olarak da ortaya çıkar. Biz de dört yıl önce tarih bilincinde buluşmak amacıyla yola koyulduk. İstedik ki, yapmak isteyip de yapamadığımız şeyleri bir çatı altında beraber hayata geçirelim."

Ülkemizde dernek, sendika, meslek odası ve vakıf olmak üzere 150 bin sivil toplum örgütü bulunduğunu anlatan Tür, şunları söyledi: "Biz sadece bunlardan biri olmak yerine sizin hayatınızda yer edinmek istiyoruz. Çünkü biz hep beraber varız. Parayı verenin yönetmesi kuraldır ve boşuna denilmemiş, 'Bugün para veren yarın emir verir'. Biz profesyonel bir birliktelikten ziyade amatör ruha sahip, gönüllülük esasına dayanan bir kitle kuruluşu olmayı seçtik."

Son zamanlarda Türkiye'nin demokratik bir ülke haline gelmesi için ülke olarak bir sürece girildiğini ifade eden Tür, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi de bu süreci değerlendirmek için işin ehilleri olan emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ve Manisa CBÜ'nün saygın tarihçilerinden Prof.Dr. Mehmet Çelik'in konuşmacı olarak katılacakları 'Kabuğunu Kıran Türkiye'de Demokratikleşme Süreci' adıyla bir konferans düzenledik. Öğretmenevi'nde düzenleyeceğimiz konferansa tüm Manisalıları bekliyoruz."

MANİSA'DA 'DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ' KONFERANSI
MANİSA'DA 'DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ' KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:02:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 19:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?