30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Oda başkanları krizi konuştu

Manisa’nın dört oda başkanı kentteki banka müdürleriyle bir araya gelerek kriz konusunu masaya yatırdılar.

Saruhan Otel’de yapılan toplantıya Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, Meclis Başkanı Ergun Türek, Disiplin Kurulu Başkanı Levent Közer, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve Manisa’daki 25 bankanın şube müdürleri katıldı.


Odalar adına açılış konuşmasını Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar yaptı. Sektörler ve bankalarla olan ilişkilerin değerlendirildiği toplantıda, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Arif Koşar, morallerin iyi tutulması yönünde fikirler üretmek ve umutlu olmak gerektiğine dile getirdi.
Kredi hacminde yaşanan daralmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Koşar, bankaların küresel kriz karşısında ihtiyatlı davranmalarını anladıklarını fakat, dengenin iyi kurulmasının reel sektör için önem taşıdığını belirterek: ”Eğer, bankalar kendilerini koruma refleksi içerisinde kredileri durdurur, yada kredileri geri çağırırsa bu sadece Manisa’ya yada sadece Ankara’ya, İstanbul’a değil, sistemin tümüne zarar verir. Reel sektör ve finans sektörü etle tırnak gibidir. Birbirinden ayrılması mümkün değil, birbirini etkilememesi ise imkânsız. Bizler bankaların yaşadıkları tedirginlikleri çok iyi anlıyoruz. Sendikasyon kredilerinin yenilenmesi ile ilgili bankalara hazine desteğinin verilmesi konusunda destek vereceğiz. Bankalardan istediğimiz ise bu gelen desteklerin reel sektöre dönüşünün sağlanması, kredi musluklarının sürekli akar halde bulundurulmasıdır.”dedi.
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?