4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

ODTÜ Ülkem'in olimpiyat gururu

ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri “Spil’de Yaban Yaşam Mücadelesi” adlı projeyle İzmir 6. Eğitim Bilim Olimpiyatlarında yer alacaklar.

Çocukların ve gençlerin araştırmacı yanlarını ortaya çıkarıp insanlık için yararlı yeni buluş ve projelerin hayata geçmesini sağlamak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uluslararası alanda 6. Eğitim Bilim Olimpiyatları düzenleniyor. 4143 projenin yer aldığı olimpiyatlarda Manisa’dan katılan 128 proje içinde İzmir elemesine katılmıştı. ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri, Barış Erçin ve Tolga Candemir hazırladıkları “Spil’de Yaban Yaşam Mücadelesi” adlı proje ile olimpiyatlara katılacaklar. Spil’de yaşayan ve nesli tükenen canlıları araştıran öğrenciler, bu canlıların yaşam haklarının ellerinden alınmasına neden olan etkenleri ortadan kaldırabilmek ve kamuoyunun, sivil toplum kuruluşlarının ilgisini çekerek, bu konudaki bilinci uyandırmayı amaçladılar.

28-29-30 Mayıs tarihleri arasında İzmir Fuar alanında açılan stantlarda sergilenecek olan proje, sergiye değer görülen 40 proje arasına girdi. Proje danışmanı fen ve teknoloji öğretmeni Oya Caymaz ile birlikte 5. sınıf öğrencileri Tübitak jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek projelerini ve okullarını İzmir’de temsil edecekler

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 22:56:53
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 23:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?