5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ödülünü oğlunun elinden aldı

MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Manisa'da 2008 yılı gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri plaketlerini aldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelir vergisinde 8. olan babası Cemal Ergün'e plaket takdim etti.

Manisa Vergi Dairesi'nde yapılan plaket törenine Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Semra Öncü, İl Jandarma Alay Komutanı Mürsel Şahin, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve çok sayıda kurum müdürü ile vergi mükellefleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan" Vergi vermek askerlik gibi kutsal kabul edilir. Nasıl bayrağımız dalgalandığı sürece bağımsızız diyebiliyorsak vergi verdiğimiz sürece de ülkede yaşayan tüm bireyler olarak var olduğumuzu bu ülkenin taşında toprağında adımızın yer aldığını söyleyebiliyoruz demektir. Gerek başkanlığımızca yapılan çalışmalar gerekse yüksek vergi veren mükelleflerimiz sayesinde önceki yıla göre tahakkuk oranımız yüzde 7.5, tahsilat oranımız ise yüzde 4.3 civarında artış sağlamıştır. Gerek tahakkuk gerekse tahsilat artışımız Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz düşünüldüğünde bu oranlar ilimiz ve ülkemiz açısında da oldukça mutluluk vericidir. Manisa Türkiye de en yüksek vergi veren şehir sıralamasında 15. sırada yer almaktadır. Diğer yandan gelir ve giderleri karşılama açısında da geçen yıla göre 2 puanlık bir artış ile Türkiye genelinde 14. sırada bulunmaktayız. Bugün ülkelerin temel sıkıntısı kamu finansal açığı olmalarıdır. Kamu gelirlerinin kamu harcamalarını karşılayamaması ülkeleri oldukça zor durumlarda bırakmaktadır. Türkiye de kamu kesiminin borcu gün geçtikçe azalmaktadır. Güçlü bir ekonomiye güçlü bir ülkeye sahip olmak istiyorsak vergi gelirlerimizi arttırmak zorundayız. Manisa olarak ülke ekonomisinde iyi bir yerde olmak siz değerli mükelleflerimizin sayesindedir. Umarım önümüzdeki yıllarda bu artarak devam edecektir. Bizde görevlerimizi gayretle sürdürüyoruz. Ve sürdürmeye devam edeceğiz. " dedi. İş adamlarımız esnaflarımız bir yıl boyunca çalıştılar istihdam sağladılar ve bugünde onların ödül günü olduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç " Hukuka bağlı olarak özveri ile çalışanlarımızı hepsini tebrik etmek istiyorum. Ülkelerin en önemli gelir kaynağı vergidir. Vergisiz hiçbir şey olmaz. Ekonomi uzmanı vergi uzmanı olmamıza gerek yok Türkiye'de hala verginin genelleştirilmesi tabana yayılması reel olarak toplanması konusunda sorunları olan bir ülkeyiz. Bugün bu ülkede hala dolaylı vergilerin çok yüksek olmasının sebebi verginin tabana yayılamaması. Gerçek anlamda bir vergi sisteminin mükellefler üzerinde kurulmamasıdır. Dolaylı vergi dediğimiz petroldeki Ötv Avrupa'nın en pahalı petrolünü benim tüketicim kullanıyor. Halbuki kurumlar vergisi ve gelir vergisini tabana yaysak dolaylı vergiyi azaltmış olacağız. Bunun çözümü içerisindeyiz. Maliye bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor. Vergi verenleri tebrik ediyorum. Bu yeni düzen bu ülkenin ufkunu açacak." diye konuştu.

Daha sonra plaket törenine geçildi. Kurumlar vergisinde 1. olan Soma Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Ege Linyit İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürlüğü, 3. olan Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş yetkililerine plaket verildi. 2. olan kurumun ismi ise açıklanmadı. Gelir vergisinde ise Turgutlu ilçesinden Eyüp Altan, Soma ilçesinden Muammer Ok ve Turgutludan Mustafa Altan'a plaketleri protokol tarafından verildi. Bu arada gelir vergisinde 8. olan Cemal Ergün'e plaketini oğlu Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından verildi.

MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
MANİSA'NIN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 17:32:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?