4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğreciler tasarımlarını sergiledi

Alaşehir Beşeylül İlköğretim Okulu 6-7-8.sınıf öğrencileri el emeğiyle tasarladıkları çeşitli figürleri sergiyle vatandaşların beğenisine sundular.


Okul salonunda sergiye çıkarılan eserler büyük beğeni topladı. Beşeylül İlköğretim Okulu Teknoloji Tasarım Dersi öğretmeni Hilal Güleç şunları söyledi: “Dersimizin amaçları doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz.

Bir amacımız da öğrencilerimizin düşüncelerini, tasarımlarını gerçeğe dönüştürebilmek. Bu amaçla 6.sınıflarda düzen oluşturma, 7.sınıflarda birimden bütüne etkinliği, 8.sınıflarda da bütünde farklılık konularını ele aldık. Böylece her seviyenin kendisine uygun tasarımını, tasarlama, örüntü oluşturma, tekrar olayını gösterme, renkte düzen ve örüntü oluşturabilme tekniklerini ve bilgilerini sergileme ortamı oluşturduk.

Ben konuları teorik olarak anlattım, öğrencilerden anlatılan konuları baz alarak kendi düşünce, yaratıcılık ve tasarımlarını sergilemelerini istedik. Yaklaşık üç aydır süren çalışmalar sonunda birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Bizde bu eserleri diğer öğrencilerin ve velilerin görebilmesi için sergiye çıkardık.”
Tamamen öğrencilerin tasarladığı figürlerden oluşan sergi bir hafta boyunca gezilebilecek.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?