30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrenci yurtlarına ödenek

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1992 yılında yapımına karar verilen ve 2002 yılında dönemin İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş tarafından temeli atılan Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Öğrenci Yurdu'nun, 6 yıldır yarım kalan B ve C blokları için Manisa İl Özel İdaresi'nden 1 Milyon 900 bin YTL ödenek çıktığı açıklandı.


Salihli'de 4 bin 970 metre kare alan üzerine 3 blok halinde yapılacak olan Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Öğrenci Yurdu'na ait kız öğrencilerin kalacağı C bloğun temeli, 2002 yılında dönemin İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş tarafından atılarak 1 yıl sonra hizmete girdi. Erkek öğrencilerin kalacağı B bloğun yapım işini üstlenen Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı, maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaatı tamamlayamayınca C bloğu yapacak olan Manisa İl Özel İdaresi'de inşaata bir türlü başlayamadı. Latif Irmak başkanlığındaki Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı, tüm haklarından feragat ederek inşaat yapım işini Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na devretti. Bunun üzerine Manisa İl Özel İdaresi 1 milyon 900 bin YTL ödenek çıkartarak inşaatı 2008 yılı yatırım programına aldı.


Mevcut projenin yeni yönetmeliklere göre güncelleştirilmesinden sonra yarım kalan inşaatın tamamlanacağını kaydeden Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Öğrenci Yurdu, A, B ve C bloklarından oluşan bir komplekstir. Kız öğrencilerin kaldığı C bloğun yapımını Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üstlendi ve 2002 yılında dönemin İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş tarafından temeli atılarak 2003 yılında hizmete girdi. B bloğun yapım işini ise Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı üstlendi. Ancak inşaat tamamlanamayınca C bloğu yapacak olan Manisa İl Özel İdaresi de inşaata başlayamadı. Bir süre önce yeni bir protokol imzalanarak B bloğun yapım işi Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na devredildi. Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı'na da şuana kadar yaptığı hizmetler ve masraflar karşılığında C bloğun altında bulunan 1 dükkan 25 yıllığına karşılıksız olarak verildi. Manisa İl Özel İdaresi'nden 1 milyon 900 bin YTL ödenek çıktı. Mevcut projenin güncelleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra İl Özel İdaresi B Bloğu ve daha sonra da C Bloğu tamamlayacak” dedi.


Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Latif Irmak ise, “Salihli'de yıllardır devam eden bir sorunun çözülecek olması bizleri mutlu etti. Yeni imzalanan protokol sonrası vakfımızın üstlendiği B blok inşaatını Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tamamlayacak. Vakfımıza da C bloğun altında yer alan bir dükkan 25 yıllığına bedelsiz olarak verildi. Burayı kiraya vereceğiz ve elde ettiğimiz gelirle vakfın ihtiyaçlarını karşılayacağız.” diye konuştu.


Erkek öğrencilerin kalacağı B bloğun yapımını üstlenen Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı, inşaatı tamamlayabilmek için 2003 yılında “Bir Tuğlada Siz Koyun” adı altında kampanya başlatmış, ayrıca ilçedeki tüm otoparkların geliri bir günlüğünü bu vakfa bağışlanmıştı. Ancak yeterli kaynak sağlanamayınca inşaat bir türlü tamamlanamamıştı. Salihli Belediyesi' de mecliste aldığı karar doğrultusunda vakfa 150 bin YTL maddi destek sözü vermiş, vakıf bu paranın 70 bin YTL'sini kullanmıştı. Geri kalan 80 bin YTL ise 29 Ocak 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ilişkilerine Dair 5072 Sayılı Kanun” kısıtlamaları nedeniyle Vakfa verilememişti.
(ES-ÖA)

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?