7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Öğrenciler bilimle buluştu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Parazitoloji Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Yüksel Gürüz, Şehzade Mehmet Lisesi öğrencilerine, "Bilim adamı olmak ve Bilimsel Düşünmek" konulu bir konferans verdi.

Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Sebahattin Kasap ve bazı öğretmenlerinde hazır bulunduğu konferans, Kariyer Kulübü üyesi öğrenciler tarafından organize edildi. Konferansta konuşan Prof. Dr Yüksel Gürüz, zamanın önemini anlattı. YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’ün kardeşi olan Prof. Dr. Yüksel Gürüz, "Hayat ana rahmindeki bir yarışla başlıyor. 60 milyon spermden birisi yarışı kazanıyor. Siz o ilk yarışı kazandığınız için hayattasınız ve yarışı kazanan herkes gibi değerlisiniz. Bunun için hayatınız değerli. Hayatınızı daha değerli kılmak için çok çalışmalısınız. Üretilemeyecek tek şey zamandır. Öyleyse zamanımızın kıymetini bilelim" dedi. Bilim adamı profilinin nasıl olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Gürüz, "Bilim soru sormayı öğrenmekle başlar. Bilim adamı şüphecidir. Önüne konana hemen inanmaz. Bilim bir takım oyunu gibidir. Grup çalışmasını beceremiyorsanız büyük projeler üretemezsiniz" diye konuştu.
Konferans sonunda öğrencilerin gelecekle ilgili sorularını da cevaplayan Gürüz, sosyal yaşamdan kopmadan çok çalışmanın gerekli olduğunu vurguladı.

manisa
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?