5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Öğrenciler göz kamaştırdı

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan kutlamalar Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol ile Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, tören aracıyla stadyumu dolduran yüzlerce vatandaşı selamlamasıyla başladı. Askeri tören kıtası öncülüğünde Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), lise ve ilköğretim okulu öğrencileri, izci grupları, spor kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen tören geçişinin ardından gösteriler başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, 19 Mayıs, geçmişi tarihin çok eski devirlerine dayanan, Türk Milleti'nin yeniden doğuşunun simgesi olduğunu vurguladı.

 Ersoy, "19 Mayıs 1919 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen bir önderle yürüyen bir halkın onur mücadelesinin başlangıç zamanıdır. Sevgili gençler, büyük önderimiz bu günü sizlere armağan etti. Sizler bu emaneti en iyi şekilde koruyacaksınız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Ancak yüreğimizde taşıdığımız Atatürk ve bayrak sevgisini, halkımızın gelişme ve refahı konusunda çalışmalar yapmak için de kullanmalısınız." dedi.

Öğrencilerinden oluşan geniş katılımlı gösteri grubunun dans ve oyunları büyük beğeni topladı. Müzik eşliğinde birbirinden güzel figürler sergileyen öğrenciler, stadı dolduran yüzlerce kişiden büyük alkış topladı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri, gösterileri tertipleyen öğretmenlere tebrik etti. Kutlamalarda 26 orta öğretim kurumundan bin 212 öğrenci, 80 öğretmenin görev aldığı bildirildi.

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 13:19:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?