4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğrenciler sandık başına gitti

MANİSA'DA ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Manisa Merkez İlçe Öğrenci Temsilciliği seçimleri gerçekleştirildi.

Eğitim Araçları Salonu'nda yapılan seçimler, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ölmez nezaretinde yapıldı. Seçimler öncesinde konuşma yapan Aziz Ersoy, "Cumhuriyetimizin demokrasiyle güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlığımız ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı arasında 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' protokolü imzalandı. Bu kapsamda, 2003 - 2004 öğretim yılında ülke genelinde 81 ilde toplam 300 okulda pilot uygulama yapılarak, 2004-2005 öğretim yılından itibaren tüm örgün eğitim kurumlarımızda öğrenci meclisleri oluşturuldu. Uygulama 2009-2010 eğitim öğretim yılında da devam etmektedir." dedi. Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda Manisa'daki okullarda da okul meclis başkanları seçildiğini söyleyen Ersoy, bugünkü seçimlerde ise okul meclis başkanlarının, 5 kişilik Manisa merkez ilçe delegelerini belirleyeceğini söyledi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Divan kuruluna dilekçelerini veren 21 aday öğrenci 20 dakikalık kulis çalışması yaptılar. Adaylar konuşmalarını yaptıktan sonra seçimler başladı. 78 öğrenci özel bölmelerde gizli şekilde oylarını kullandılar. Büyük heyecana sahne olan seçimler sonucunda Özel Doruk Koleji'nden Sefa Elmaoğulları 22, Endüstri Meslek Lisesi'nden Ömer Lütfü Küçük 12, Gazi İlköğretim Okulu'ndan Bartu Samur 11, Manisa Lisesi'nden Hüseyin Orçun Sezgin 8 ve Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nden Emre Şener 6 oy aldılar. Bu öğrenciler ve Manisa'nın diğer 15 ilçesinden seçilen toplam 80 delegenin, 17 Kasım'da İl Öğrenci Meclisi'nde görev alacağı, burada da kendi başkanlarını belirleyeceği bildirildi. Seçilecek İl Öğrenci Meclisi Başkanı'nın 23 Nisan'da TBMM'ye gideceği belirtildi.

MANİSA'DA ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ
MANİSA'DA ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:51:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?