4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğrenciler sınavda veliler duada

Manisa genelinde 21 bin 200, merkezde ise 6571 öğrenci ÖSS’de ter dökerken, veliler de sınav merkezleri önünde dualar ederek çocuklarını beklediler.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Manisa il genelinde 84, merkezde ise 25 binada yapıldı. İl genelinde 21 bin 200 öğrenci sınavlara gireken, bunun 6571'ni merkezdekiler oluşturdu. Manisa merkez, Akhisar, Soma, Salihli ve Turgutlu'da yapılan sınavlarda 1148 salonda 2810 kişi görev yaptı. Sabah erken saatlerde sınava yetişmek için yola koyulan öğrenciler saat 09.00’dan itibaren sınıflara alındılar. Öğrenciler girişte sıkı bir şekilde arandı. Sınav saat 09.30’da başladıktan sonra okul binalarının kapıları kapatıldı. Sınav sırasında gürültü yapılmaması için polis özel önlem aldı. Cezaevinde 8 hükümlü sınava girerken engelliler için de Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitim Yüksek Okulu (BESYO)’da özel sınıflar oluşturuldu. 5 özürlü burada görevliler nezaretinde sınava girdi.

FIRSATTAN İSTİFADE PİKNİK!
Sınav esnasında okul bahçelerinde ilginç görüntüler oluştu. Öğrenciler okul sıralarında ter dökerken veliler de sınav merkezlerinin önünde çocuklarının başarılı olması için bol bol dua etti. Bazı veliler sınav boyunca Yasin okurken bazıları da dua edip tespih çekti. Ağaç diplerinde, yeşil alanlarda piknik yapan ailelerin yanı sıra dinlenmeyi tercih ederek uykuya dalan veliler de ilginç görüntüler oluşturdu. Bayanlar ise el işi yaparak sınavın bitmesini beklerken, bazıları ise gazete okuyup bulmaca çözerek zaman geçirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Sorumlusu, CBÜ Rektör Yardımcı, Prof.Dr. Kor Yereli, merkezde 25 binada yapılan sınavların yaklaşık 195 dakika sürdüğünü söyledi. Merkezde 6571 öğrencinin sınava girdiğini hatırlatan Yereli, özürlüler ve hükümlerin de özel sınıflarda sınava girdiklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 13:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?