4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğrenciler vakıf eserleriyle tanıştı

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün organize ettiği gezide Manisa’daki önemli vakıf eserleri ve Osmanlı’nın mimari yapılarıyla tanışma şansı bulan öğrenciler uygulamalı olarak ders gördüler.

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası nedeniyle bu yıl Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda “Vakıf Eselerini Geziyorum” temalı bir yürüyüş düzenlendi. Manisa’da çeşitli ilköğretim okulu ve liselerden yaklaşık 60 öğrenci yürüyüşe katıldı. Öğrenciler sabah saatlerinde başlayan organizasyon kapsamında Manisa’daki önemli camiler, tarihi yapılar ve Müze’yi gezdiler. Bazı öğrenciler ilk kez gördükleri eserleri hayranlıkla incelerken, bazıları da cep telefonuyla fotoğraf çektiler.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, bu yıl Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik faaliyetler yapmayı amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin kendi öz kültürlerine sahip çıkmaları ve öz tarihlerini daha yakından görmelerini sağlamak amacıyla bu geziyi düzenledik. Vakıf kültürünün genç nesillerde oluşması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü çocuklarımız geçmişini bilmelidir ki geleceklerine sahip çıksınlar.”dedi.

İzmir’de 226, Manisa’da ise 152 olmak üzere toplam 378 öğrenciye burs verdiklerini hatırlatan Muzaffer Ataseven, öğrencilere ve genç nesillere büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

“Vakıf Eselerini Geziyorum” temalı yürüyüş akşam saatlerine kadar devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?