30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilerden ayakkabının öyküsü

Özel Doruk Koleji 4/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri, ayakkabıyı ilk kimlerin yaptığı, kimlerin giydiği konusunu içeren "Ayakkabının Öyküsü" adını verdikleri bir proje hazırlayarak okulda sergi açtılar.

4/B sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Gülsüm Kabalar ile birlikte hazırladıkları "Ayakkabının Öyküsü" konulu sergi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgisini çekerken, söz konusu projeile dünyanın değişik yörelerinde anlatılan öykülerin de öğrenilmesi sağlandı.

Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, “Ayakkabıların toplumsal gelişimini de görebildiğimiz bu projede gündelik yaşamımızda, çeşitli davetlerde, sosyal etkinliklerde giyilen farklı ayakkabılar sergilendi. Aynı zamanda da ayakkabının söz varlığındaki yerini de öğrenen öğrencilerimiz; 'Dünya bal olmuş neye yarar, pabuç dar olduktan sonra' atasözü, 'İki ayağını bir pabuca sokmak', 'Pabucu dama atılmak', 'Gürültüye pabuç bırakmamak', 'Pabuç kadar dili var.' gibi deyimlerimizi de hatırlattı.” dedi. Özel Doruk İlköğretim Okulu Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri öğretmenleri Tülay Ezer eşliğinde 'Arkadaşım Kitap' adlı bir pano hazırlayarak kitabın ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, “Görsel olarak öğrencilerimize kitabın ışığında yürüyebilmeleri için yol gösterdik. İz bırakmış, Türk yazarlarımızı tanıtmak amacıyla da haftalık panolarla öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalıştık.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
su seda IP: 88.242.64.xxx Tarih : 5.01.2011 14:42:22

 bence çok güzel yazmışlar tebrik ederim