30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilerden geri dönüşüme destek

Manisa'nın Salihli ilçesinde başlatılan Geri Kazanım Projesi kapsamında Fahriye Hanım İlköğretim Okulu'na cam, plastik ve kağıtların atılması için 3 adet bidon yerleştirildi. 

Salihli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde 2007 yılının Mayıs ayında pilot bölge seçilen Anıl sitelerinde başlayan Geri Dönüşüm Projesi'ne ilçe merkezindeki okullar da dahil edildi. Proje kapsamında pilot okul seçilen Fahriye Hanım İlköğretim Okulu'na cam, plastik ve kağıtların atılması için 3 adet bidon yerleştirildi. 

Temizlik İşleri Müdürü Eray Kahraman, proje kapsamında bugüne kadar 4 bin 500 ton evsel atığın ekonomiye kazandırıldığını söyledi. Eray, “2007 yılında Geri Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmiştik. Bu kapsamda Anıl sitelerinden başlatılan projeye Oba, Gülnar ve Yalı apartmaları da dahil edildi. Bu sitelerden sağlanan ambalaj, plastik, cam ve metallerin geri dönüşüm sayesinde şuana kadar 4 bin 500 ton evsel atık ekonomiye kazandırıldı. Bu projeyi şimdi de okullarımızda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İlk olarak Fahriye Hanım İlköğretim Okulu'na cam, plastik ve kağıtların ayrı ayrı atılması için 3 adet bidon yerleştirdik. Geri kazanılan 1 ton kağıt ile 20 ağacın kesilmesini önlerken, 1 ton cam sayesinde de 100 litre petrolden tasarruf ediyoruz.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?