30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilerden Mehmetçik'e yardım

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nun 724 öğrencisi Mehmetçik Vakfı'na verilmek üzere bin 500 YTL topladı. 

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şefika Karaoğlu öncülüğünde Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere başlatılan kampanya doğrultusunda okulun tüm öğrencileri sınıflara girmeden önce yardım sandığının başına gitti. Okul Müdürü Muammer Başoğul'un da destek verdiği kampanya doğrultusunda yaklaşık bin 500 YTL toplandı. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Edebiyat Öğretmeni Şefika Karaoğlu, "Bir süre sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü var. Ayrıca ülkemizde son günlerde yaşanan olaylara da sessiz kalmamak ve Mehmetçiğin yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir kampanya düzenleme kararı aldık. Bu teklifimize okul yönetimimizde çok yakından ilgi göstererek bizlere destek verdi. Bağış kampanyası olmasına karşın okuldaki tüm öğrenciler kuyruğa girerek harçlıklarını bağışladı. Bu bizleri de gerçekten çok duygulandırdı. Öğrencilerimizin duyarlılığına hayran kaldık."dedi. 

7-B Sınıfı Temsilcisi İbrahim Şen isimli öğrenci ise "Biliyorsunuz her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olarak düzenlenirken son iki yıldır "Şehitleri Anma Günü" düzenlenmektedir. Bizler 7-B sınıfı öğrencileri ve Milli Egemenlik İlköğretim Okulu olarak "18 Mart Şehitleri Anma Günü"nde bu vatan için seve seve canını veren, kanını akıtan şehitlerimizin geride bıraktıkları çocukları ve eşleri için bu yardım kampanyasını başlattık. Şehit ailelerinin acılarını tamamen dindiremeyeceğimizi biliyoruz. Fakat biraz olsun yaralarını sarmak istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 12:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?