30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilerden toplu organ bağışı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, toplu organ bağışında bulundu. 

Alaşehir Meslek Yüksekokulu Tarımsal Laboratuvar Bölümün'den 200 öğrenci öğretmenleri Yrd. Doç. Dr. Tuncay Demirer ile birlikte organlarını bağışladı. Amfide yapılan törene Alaşehir Devlet Hastanesi Organ Bağışı Ünitesi görevlileri, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

Tarımsal Laboratuvar Programı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Demirer, organ bağışına dikkat çekmek için bu kampanyayı yaptıklarını belirterek, “Üniversite gençliğinin organ bağışı konusundaki hassasiyetlerini uygulamaya koymak için bu yolu izledik” dedi.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ekrem Çakar ise doku ve organ nakli için hastanede bir masa oluşturduklarını belirterek, “Hastaneye gelen vatandaşlarımıza organ bağışlamanın yararlarını ve gerekliliğini görevlilerimiz anlatıyor. Bunun dışında alanımızı genişleterek öğretmenlerden, yüksekokul öğrencilerinden de yardım istemeyi planladık. Bu amaçla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin ayağına giderek onlardan da hem organlarını bağışlamalarını hem de bu konuda yardımcı olmalarını istedik. Tüm öğretmenlerimizin organ bağışı konusunda yardımcı olmasını istiyoruz. 18 yaşını doldurmuş, sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayarak, ihtiyacı olan kişileri yaşatabilirler. Bunun tıbben ve dinen bir sakıncası yok” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?