30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilere CBÜ'de uygulamalı ders

Özel Doruk Lisesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin biyoloji dersinde işledikleri konuları laboratuar ortamında uygulamalı olarak öğrenebilmeleri amacıyla, Biyoloji Öğretmeni Nurhayat Sancak Özel eşliğinde Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı'na giderek uygulamalı şekilde eğitim aldılar.


Uygulamalı ders sırasında aralarında genetik anabilim dalını seçmeyi de düşünen öğrenciler, uzmanları dikkatle dinledi. Doruklu öğrencileri büyük bir misafirperverlikle karşılayan Tıbbı Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. İlhan Sezgin ve Uzman Seda Örenay öğrencilere çalışma ortamlarını tanıttıktan sonra, onların sorularını yanıtladılar. Uzman Seda Örenay öğrencilere Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı'ndan, genetik olan kısmıyla ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. İlhan Sezgin ve Uzman Seda Örenay, öğrencilere kromozom ve DNA örnekleri nasıl alınır, bunların gözlemleme, belirleme ve yorumlama yöntemlerini gösterdiler.


Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu, “Öğrencilerimizin derslerde teorik olarak gördüğü bilgileri yerinde uygulamalı olarak görmeleri konuların daha iyi ve kalıcı öğrenilmesini sağlar. Biz Özel Doruk Lisesi olarak öğrencilerimize sadece teorik bilgileri almasını değil, öğrendikleri bu teorik bilgileri nasıl kullanılacağını da öğretmeye özen gösteriyoruz.” dedi

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?