30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğrencilere ergenlik semineri

Özel Doruk İlköğretim Okulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerine Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Uzm. Dr. İsmail Yavaş tarafından ergenlikle ilgili seminer verildi.

Seminerde, çocukluktan ergenliğe geçmeye başlayan 11-12 yaş grubu öğrenciler bu yaşlarda yerine oturmaya başlayan hedef belirlemenin önemini öğrendiler. Çocukluktan ergenliğe geçişte insanların ruhen ve fiziksel değişikliğe uğradığını hazırladıkları slayt gösterisiyle anlatan Uzm. Dr. İsmail Yavaş, “Bu dönemde gençler aileden uzaklaşıp, arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirmek isterler. Yanında sırlarını paylaşacağı arkadaşları olsun ister. Boyları birden daha çabuk büyümeye başlar.” dedi.

Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, “Çocuklarımızın ergenliğe geçiş dönemlerinde uzman bir doktorumuzdan bilgi almalarını istedik. Öğrencilerimiz kendilerindeki bu değişimlerin, sadece onlara ait olmadığını, bu yaşlarda diğer arkadaşlarının da aynı değişiklikleri yaşadığını ve hedef belirlemenin onları başarıya götüreceğini öğrendiler. “ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?