5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Öğrencilerin çamur isyanı

ÖĞRENCİLERİN ÇAMUR ÇİLESİ

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Yeşilyayla köyünde, taşımalı eğitim gören öğrenciler ve köy halkı, yollarının yağışlı havalarda çamurlaşmasından dolayı can güveliklerinin olmadığını belirterek, yolların asfaltlanması için yetkililere seslendi.

Geçen günlerde Yeşilyayla köyünden Kula'ya giden öğrenci servisinin yolda çamura saplanarak kalması, köy halkını ve öğrencileri çileden çıkardı. Yeşilyayla köyü Muhtarı Ali Öksüz, köy halkının çamurdan çok şikayetçi olduğunu belirterek, Yeşilyayla'nın toprak olan yollarının kışın çileye dönüştüğünü söyledi. Geçen dönemlerde çamurun etkisini azaltmak için kendi imkanlarıyla malzeme çektiklerini ve yollara serdiklerini anlatan Öksüz, "Bu malzemede tozlu ve topraklı çıkınca bütün yollar çamur deryasına döndü. Köy halkı bu yolları kullanmakta zorlandığı için önümü kesip benden bu sorunu çözmemi istiyor" dedi.

İki yıldır muhtarlık yaptığını belirten Öksüz, "Gitmediğim yer kalmadı, fakat, yollarımız hâla çamur deryası içerisinde, yollarımıza çözüm istiyoruz. Artık benimde köylüme diyecek bir sözüm kalmadı" diye konuştu.

Yağışın az olduğu günlerde bile sokağa çıkamadıklarını belirten Muhtar Ali Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köyümüzün yolları içler acısı bir durumda. Beş mahallemiz var sadece birinin asfaltı var, onunda asfaltı bozuk. Biz kendimizden de vazgeçtik ama çocuklarımızın durumu içler acısı. Her sabah okula gitmek için yollara düşen çocuklarımız mecbur bu yollardan geçiyor."

Yeşilyayla köyü sakinleri, çocuklarının eve geldiklerinde savaştan çıkmış gibi olduklarını ifade ederek bu duruma bir çare bulunması gerektiğini söyledi. Köyde oluşan çamur deryasının köy halkı için bir zulüm olduğunu vurgulayan bir vatandaş, yolların yağışlı havalar ve yağışların dinmesinin ardından çok kötü bir hal aldığını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERİN ÇAMUR ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 14:29:35
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 14:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?