4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğrenciye 'anırma' cezası

OKULDA

Olay, Salihli'deki Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'nda İstiklal Marşı'nın okunması sırasında meydana geldi. İddiaya göre, Okul Müdürü Bayram Özkul, gürültü yaptığı gerekçesiyle yanına çağırdığı 4. sınıf öğrencisi H.T.'ye (9) tüm okul öğrencilerinin gözleri önünde "eşek gibi anır" dedi. İsteği geri çeviren öğrencinin, okul müdürü tarafından ayağına basılıp ensesine tokat atılmak suretiyle darp edildiği iddia edildi. H.T.'nin aynı okulda okuyan ağabeyi S.T. (14), olayı babası Mustafa T.'ye anlattı. Öfkeli

bir şekilde okul müdürünün yanına giden Baba Mustafa T., çocuğuna neden böyle davranıldığını sordu. Okul Müdürü Bayram Özkul ise yaşanan olayları yalandı.

Konu ile ilgili bilgi veren baba Mustafa T. "Oğlum S., okulda yaşanan olayı yanıma gelip anlatınca çok öfkelendim ve hemen okula gittim. Okul Müdürü ise böyle bir harekette bulunmadığını söyledi. Ancak tüm okul öğrencileri yaşanan olayı bizzat görmüş. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık'a durumu anlattım. Bu müdür hakkında gerekenin yapılmasını istiyorum" dedi.

Minik öğrenci H.T. ise, "İstiklal Marşı okunacağı sırada arkadaşlarımdan sesler geliyordu. Okul Müdürü de o esnada beni yanına çağırdı. Ben ses çıkarmadığımı söylediğim halde ayağıma basıp, elime mikrofonu verdi ve 'eşek gibi anır' dedi. Bu isteğini geri çevirince de enseme tokat atıp beni geri gönderdi. Tüm okul arkadaşlarıma rezil oldum. Çok kötüyüm" dedi.

 "İDDİALAR ASILSIZ"

Okul Müdürü Bayram Özkul ise, iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu söyledi. Özkul "İstiklal Marşı okunduğu sırada çok ses çıkıyordu. Bütün öğrenciler de sesi H.T.'nin çıkardığını söyledi. Ben de onu yanıma çağırıp, deşarj olması anlamında 'bağıracaksan gel burada bağır' dedim. Söz konusu ifadeyi kesinlikle kullanmadım. Hakkımda söylenen tüm sözleri reddediyorum. Bu olayın altında başka nedenler çıkacak. Bunu hep birlikte göreceksiniz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 09:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?