4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öğretmen adayları kep fırlattı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki ilk mezunlarını, Eğitim Fakültesi ve Demirci Meslek Yüksekokulu'ndan verdi.

Demirci Eğitim Fakültesi'nden 750, Demirci Meslek Yüksekokulu'ndan da 325 öğrencinin diplomasını aldığı mezuniyet töreni coşkulu geçti.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Demirci Kaymakam Vekili İbrahim Süha Karaboran, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Demirci Garnizon Komutanı Selçuk Kansav ve Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güzel başta olmak üzere; öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve Demircililerden oluşan kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı tören, sabah gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Belediye Hizmet Binası önünde toplanan mezunlar ve aileleri Atatürk anıtına koyulan çelenkten sonra hep beraber İstiklal Marşı'nı söylediler. Öğrenciler, velileri ile beraber Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Caddesinden Cumhuriyet Meydanı'na, Atıf Akın Caddesi'nden üniversite caddesine kadar yürüyerek fakülte ve Meslek Yüksek Okulu'na ulaştılar. Halkın büyük ilgi gösterdiği yürüyüş esnasında öğrenciler ve velilerin üzerine karanfiller atıldı. Yaklaşık 5 bin karanfilin dağıtıldığı yürüyüşte veliler gözyaşlarını tutamadılar. Yöresel keşkek yemeği ikramının ardından Grup Mavi'nin sunduğu şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen öğrenciler, Demirci'de geçirdikleri unutulmaz anılarla dolu dört yılın sonunda, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Turgut Özal Stadyumu'ndaki tören ise, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü ile Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Güzel'in konuşmaları ile başladı. Celal Bayar Üniversitesi'nin 25 bin öğrencisi ile hızla büyüdüğünü belirten Öncü, mezun öğrencilerden Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmamalarını istedi.

Tören, Demirci Eğitim Fakültesi'ni birincilikle bitiren Nilüfer Arkoç, 2. Emre Günay, 3. Gökçem Kirman; Demirci Meslek Yüksekokulu'nu birincilikle bitiren Emine Gacal, 2. Yonca Arcan ve 3. Bahar Bakıcı'ya protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 14:39:45
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 14:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?