30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğretmenler günü kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Manisa’da çeşitli törenler düzenlendi.
Sabah saatlerinde Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin ortak organize ettiği törene geçildi. Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir’in hazır bulunduğu törene eski Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir ve çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.


Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Kaya Doğan birer konuşma yaptılar. Öğretmenler Günü nedeniyle organize edilen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Şiir dalında Akşemsettin İlköğretim Okulu’ndan Emine Nur Akdağ, Resim dalında Ahmet Tütüncü İlköğretim Okulu’ndan Salih Doğuş Kayhan, kompozisyon dalında ise Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Elif Simge Çakmak birinci oldular. Birinci, ikinci ve üçüncü olanlara çeşitli ödüller verildi.
Emekli öretmenler adına bir konuşma yapan Veli Aslanbaba, yeni nesil öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, öğrencilere şiddet uygulamamalarını istedi.


Yeni mezun olan öğretmenleri temsilen ise mesleğe yeni başlayan Halil İbrahim Karataş bir konuşma yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl emekliye ayrılan öğretmenler arasından seçilen Hasan Özdemir, Veli Aslanbaba, Baki Demir, Güler Uyarcan, Leyla Taşkıran, Temel Yazıcı, Mehmet Kubilay, Mehmet Dönmez, Hasan Başak ve Şükriye Yüksel’e Hizmet Şeref Belgesi ve plaket verildi. Belgeleri ve plaketleri Vali Celalettin Güvenç verdi. Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy geçtiğimiz aylarda görevi devraldığı eski Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir’e çiçek verdi.


Törende yeni mezun olan öğretmenler yemin ettikten sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryom büyük beğeni ile izlendi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?