7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Öğretmenler günü törenlerle kutlandı

Manisa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar, Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önündeki törenle başladı. Anıta çelenk bırakan bir grup öğretmen, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir ve beraberinde öğretmenler daha sonra Vali Orhan Işın’ı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, ziyaret sırasında günün anlam ve önemini şu sözlerle ifade etti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği ve millet mekteplerinin açıldığı gün 24 Kasım 1928’dir. Cumhuriyetin ilanından sonra inkılaplar ve reformlar birbirini takip etmişdir. Eğitimle ilgili reformlar 1928 yılında gerçekleştirilmiştir. Millet mektepleri açılmış, genç, yaşlı, çocuk, kadın özetle herkese yeni harfler öğretilmiştir. Aynı tarihte Atatürk’e de Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği ünvanı verilmiştir."

Manisa’da bu yıl 550 öğretmenin emekli olduğunu, 350 öğretmenin de göreve atandığını açıklayan Özdemir, "Eski yıllarda 100-150 öğretmen emekli olurken bu yıl 550 öğretmenin emekli olması adeta bir patlamadır. Manisa il genelinde sınıflarda 30-35 öğrenci ile eğitim yapılmaktadır, 50 kişi ve üzerinde eğitim yapan sınıflarımız kalmamıştır. İl genelinde ikili öğretim yapan okullarımızdan 123’ü Manisa merkezdedir. Bunlarda önümüzdeki yıl çiftli öğretimi tamamen kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

Vali Orhan Işın da öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi. Işın, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği kabulünün 81. yıl dönümüdür. Öğretmenlik mesleği son derece zor, sorumluluk isteyen anlamlı bir görevdir. Çocuklarımız işlenecek mücevherler gibi kendilerine teslim edilmektedir. Öğretmenlerimiz onları yarınlara hazırlamaktadır. Bu bakımdan öğretmenlik son derece anlamlı bir görevdir. Öğretmenlerimizin günlerini kutlar çalışmalarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Öğretmenler daha sonra sırasıyla 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel ve Belediye Başkanı Bülent Kar’ı makamlarında ziyaret ettiler.

manisa
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 13:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?