30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğretmenler okulun badanasını yaptı

Manisa'nın Selendi ilçesinde okul müdürü ve öğretmenlerin görev yaptıkları okulun duvarlarını boyamaları takdir topladı.


İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan 350 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü, 15 personel ve 250 taşımalı öğrencinin bulunduğu Rahmanlar İlköğretim Okulu'nun tatil nedeniyle onarım ve boyama işleri yapıldı. Okul Müdürü Kazım Tokkaş ve öğretmenlerden Sabri Tavaz, Veysel Aytin, Bünyamin Evgin, boyası eskimiş ve dökülmüş olan sınıfları ve okulun diğer bölümlerini kendi elleriyle tamir edip boyadılar. Fedakar eğitimciler okulu yaklaşık 2 bin YTL masraftan kurtardılar.
Okul Müdürü Kazım Tokkaş, okula yeni bir çehre kazandırdıklarını belirterek, "Eğitim seferberliği başlattık. Maddi durumu iyi olmayan bir öğrencimizi ikna ederek, yurt ücreti olan 1000 YTL'yi de öğretmenlerden topladık ve Selendi Çok Programlı Lisesine gitmesini sağladık.Velileri de ziyaret ederek, orta öğretime devam eden öğrenci sayısını 15'e yükselttik. Velilerin okula olan ilgisini artırdık. Önümüzdeki yıl fen lisesine aday öğrenci yetiştiriyoruz. Bunların olabilmesi için temiz ve hijyenik bir okula ihtiyacımız var. Bu kapsamda okulun eskimiş, yıpranmış ve adeta insanın içini karartan duvarlarını kıt imkânlarla boyadık. Öğretmenlerin işbirliği ve fedakârlığıyla bunu başardık. 2 bin YTL'yi okulun kasasında bırakarak katkıda bulunduk" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 12:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?