30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Öğretmenlere ilk yardım dersi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve köy okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik İlk Yardım Eğitimi kursu açtı.


Sarıgöl 4 Eylül İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kursta, Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Nurten Kocakabak tarafından sinevizyon gösterimiyle uygulamalı olarak eğitim veriliyor.


Tüm öğretmenlerin 2010 yılına kadar ilk yardım eğitimi kursuna katılacaklarını belirten Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, "İlçemiz ve köylerinde görevli öğretmenlerin tümü açtığımız ilk yardım eğitimi kursuna katılacaklar. Kurs sonunda öğretmenlerimize belgeleri verilecek. Bu kurs aynı zamanda hizmet içi eğitimidir. Biz 2008 yılı planlamasında 6 bölüm olarak kurs açtık. Her kursumuz 3 günlük olup toplam 18 saattir." dedi.


Öte yandan Sarıgöl Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Nurten Kocakabak ise meslektaşlarına kurs süresince çeşitli sağlık bilgilerinin verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Kurs süresince kursiyer öğretmenlerimize, sinevizyon gösterimiyle bilgiler vermekteyiz. Ayrıca hayati önem taşıyan, kalp krizlerinde yapılması gereken masaj, suni teneffüs yapılmasını, kırık ve çıkıklarda alınması gereken önlemler, uygulamalı olarak gösteriyoruz. Çeşitli kazalarda ilk yardımın ne kadar önemli olduğu anlatıyoruz."

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?