4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Okay aday buluşmasına katılmadı

29 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri öncesi Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) belediye başkan adaylarını bir araya getirdi.

Sardes Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Doğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda, Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Fatma Gökçe Taşdelen, Anavatan Partisi (ANAP), Belediye Başkan Adayı Arif Bilgiç, Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan Adayı Metin Çakıcı katıldı. Salihli Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Mustafa Uğur Okay ise mazeretleri gerekçesiyle toplantıya katılmadı.

Programın açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Özcan Ünlü yaptı. Ünlü yaptığı konuşmada, “Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulumuz bu kararı almakla özlenen tabloyu gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Bugün burada Salihli’ye hizmet etmek için yarışan birbirinden değerli beş arkadaşımız bulunmaktadır. Salihli’ye hizmet etmek adına hizmet yarışı var. Hepsine başarılar diliyorum.”

Ünlü, daha sonra ilk konuşmayı DP Belediye Başkan Adayı Fatma Gökçe Taşdelen’e verdi. Taşdelen yaptığı açıklamada, “Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için ilk önce Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederim. Ben Salihli’nin en büyük eksikliğinin birlikte çalışmamak olduğu inancını taşıyorum. Salihli maalesef ticari ve sosyal hayatta birlikte hareket etmeyi bu zamana kadar gerçekleştiremedi. Salihli’de diyalogsuzluktan doğan sorunlar var. Salihli’nin sahip olduğu jeotermal enerji sadece ısınma değildir. Sadece ülkemizde değil dünyadaki tüm ülkelerin enerji üreteceği bir kaynaktır. Jeotermal enerjiden üretilen dönüşümlü elektrik enerjisi ısıtmada soğutmada seralarda ve kurutma sistemlerinde kullanılabiliyor. Termal turizm sahalarında da ve sağlıkta da bu enerjiden yararlanabiliyorsunuz. Sadece bunlarla sınırlı değil birçok alanda da etkilidir. Bunun içinde mutlaka bir şirket kurulmalıdır. Salihli’nin geleceği için jeotermal enerji ve termal turizm büyük önem arz ediyor. Bunlar gerçekleşirse Salihli’nin birçok sorunu çözülmüş olur.”dedi.

Konuşmasının büyük bölümünü ülke meselelerine ayıran Anavatan Partisi Belediye Başkan adayı Arif Bilgiç ise şunları söyledi: “Çağımız bilgi ve teknoloji çağı. Biz buna ayak uyduramazsak Salihli gelişmede çok geri planda kalır. Tüm aday arkadaşların projelerine katılıyorum. Hepsinin projeleri bir birinden değerli. Ben sadece bölgemizi coğrafi bakımdan uygun olan Salihli il olmaya aday bir şehir. Bölgemizde yer alan ilçelerin resmi kurumlarla yapılması gereken işlemler için Manisa’ya gitmektedirler. Bu kurumların şubeleri Salihli’de açılmalıdır. Ayrıca Salihli deprem bölgesi olması nedeniyle fiziki yapıya göre ilçenin alt yapısı hazırlayacağız.”

Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Metin Çakıcı ise, “Aday arkadaşlarımızın projelerini 15 dakikaya sığdırmaları mümkün değil. Bana göre Salihli’nin en büyük eksikliği tanıtım eksikliğidir. Devlet sermaye ve halktan oluşan üçlü saç ayağının temsilcileri maalesef birlikte hareket etmedi. Bunun sonucunda ise Salihli Alaşehir’e tarım işçisi göndermeye mahkum oldu. Paranın ilk basıldığı yer olan Salihli’de bir arkeoloji müzesi kurulmalı. Tarım kenti diyoruz tarım aletlerinin tanıtıldığı bir tarım müzemiz dahi yok. Bu müzelerin kurulması için hükümetin kapısının önünden ayrılmayız. Tanıtımda çok zayıf bir kentiz. Hepimiz suçluyuz. Yol güzergahında ilçemizi sembol eden bir standımız bile yok. Bu standartların kurulmasını sağlayacağız.”dedi.

Slayt gösterimi ile projelerini anlatan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Doğan da “5 yılda gerçekleştirilecek 25 projemiz var. Bu projelerimizi hep birlikte hayata geçirmeye çalışacağız. Kent konseyinin oluşturulması yenilikçi belediyecilik anlayışı ile sosyal konut edindirme projesini hayata geçirerek kentsel dönüşümü sağlayacağız. Salihli’nin sağlık turizminde örnek teşkil etmesini sağlayacağız. Bu amaçla Eğitim Araştırma Hastanesi’ni kurarak sağlık turizminde lider olmayı hedefliyoruz. Jeotermal enerjide ancak 5 bin konutumuz yararlanabiliyor. 20 bin konutun altyapısı hazır olmasına rağmen sıcak suyun yetersiz kalması nedeni ile evlere su verilemiyor. Sıcak suyu bulamazsak doğalgazı ısı merkezine getirerek suyun ısınmasını sağlayacağız. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesine doğalgazı getireceğiz. Ankara asfaltı üzerinde alt ve üst geçit projelerini hayata geçireceğiz. Cephanelik bölgesinde TOKİ aracılığı ile toplu konut projesini gerçekleştireceğiz.”dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda ise yaptığı konuşmada, “Günümüzde modern belediyecilik anlayışı ön planda yer almaktadır. Ama maalesef Salihlimiz bugüne kadar çok farklı siyasiler ile yönetilmesine rağmen bir vizyona dahi kavuşturulamadı. Ve bugün Salihli emekli şehri olarak ifade ediliyor. Salihli 1 yıllık kalkınma planı yaparken hükümet 5 yıllık dünya ise 2300 yılının çalışmalarının planını yapıyor. Bizde geleceğimizin projelerini hayata geçireceğiz. Göreve gelirsek öncelikli işimiz belediye yönetimini ikiye ayıracağız. Biri belediye ile olan çalışmaları takip edecek diğeri ise Salihli’nin kalkınmasını sağlayacak bir ekip olacaktır. Biz 3 ana konu üzerine projemizi belirledik. Bir sanayi iki organize tarım sanayiyi üçüncüsü ise sağlık merkezi. OSB ile jeotermal ısıtmalı organik tarım seralarını birlikte geliştireceğiz. Böylece Salihli tarıma dayalı sanayisi ile bölgemizde ve ülkemizde bir marka olacak. Salihli’de yaşayan insanlarımız burada çalışacak. Alaşehir’e çalışmak için Turgutlu’ya ise eğitim görmek için gitmeyecektir. Salihli’yi bölgenin sağlık merkezi haline getireceğiz.”dedi.

Oturumun ikinci bölümü ise soru cevap şeklinde geçti. Salihli Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Uğur Okay’ın bu toplantıda neden yer almadığı ile ilgili bir soru soruldu. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Özcan Ünlü ise “Biz Belediye Başkanı’na konuyu ilettik. Kendisinin projeleri daha önce katıldığı her platformda anlattığı için bu toplantıya katılamayacağını söyledi. Biz de saygıyla karşıladık.” dedi.

Toplantının son bölümünde ise siyasi partilerin başkan adaylarına günün anısı olarak yönetim kurulu üyeleri tarafından birer plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?