30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Okul hayalleri gerçek oldu

Hayırsever işadamı Kani Çelikel’in kendi ve eşi adına Manisa’nın Muradiye beldesinde yaptırdığı Ayser-Kani Çelikel İlköğretim Okulu törenle eğitim ve öğretime açıldı.


Muradiye beldesinde Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde 600 metrekare alanda inşa edilen Ayser-Kani Çelikel İlköğretim Okulu’nun açılış töreni bugün yapıldı. Törene Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Muradiye Belediye Başkanı Behçet Kurtoğlu, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu A.Kemal Baysak, Ayser-Kani Çelikel çifti, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.


HAYALİMİZE KAVUŞTUK
Törende bir konuşma yapan hayırsever iş adamı Kani Çelikel, “Okul yapma arzusu eşimin ve benim yaşam boyu hayalimizdi. Çeşitli vesilelerle medyada gördüğümüz veya şahit olduğumuz okul yapım törenlerini özlemle izlerdik. Allah'a şükürler olsun bizim hayalimiz gerçek oldu. Okulumuzdan ülkesini çok seven, ülkemize hizmette yarışacak, ülkemizi yükseltecek, Muradiye beldesinin sesini duyuracak bireyler yetişmesini diliyorum.”dedi. Minik öğrenciler ve davetliler hayırsever iş adamını uzun süre alkışladı.


Muradiye Belediye Başkanı Behçet Kurtoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da birer konuşma yaparak hayırsever çifte teşekkür ettiler. Hayırsever katkılarının eğitimin kalitesini artırdığına dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç ise “Bu topraklardan kazananların eğitime katkı sağlaması gelecek açısından bizleri umutlandırıyor. Hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Yapılan her katkı için sonsuz teşekkür ediyoruz.”dedi.Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç hayırsever çifte teşekkür plaket verdi. Daha sonra okulun açılışı gerçekleştirildi.


Taşımalı eğitim merkezi olan okula Uzunburun, Akgedik, Evkafteke, Karaali, Sarunasuhlar, Şamar, ve Beydere köylerinden 86 öğrenci geliyor. Tekli öğretimin yapılacağı okulda toplam 616 öğrenci okuyacak. Binada 18 derslik 6 idari birim bulunuyor. Bahçe içerisinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu binasının ise Anaokulu olarak kullanılması planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:18:23
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 18:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?