30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Okul müdürleri Salihli'de toplandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde İlköğretim okulu müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, kayıtlar sırasında uyulması gereken kurallarla ilgili uyarlılarda bulundu.


Manisa’nın Salihli ilçesinde Kula ve Selendi ilköğretim okulu müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda eğitim sistemindeki yenilikler ve sorunlar masaya yatırıldı. Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Manisa il Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da katıldı. Seviye Belirleme Sınavı (SBS), il düzeyindeki başarı oranı, Manisa’nın diğer illere oranla başarı ortalamasındaki konumu gibi maddelerin ele alındığı toplantıda Milli Eğitim Ersoy önemli açıklamalar yaptı. Ersoy, “Eğitimde kaliteyi ve başarıyı arttırmamız lazım. Bunun için düşünen, sorgulayan beyinler olması gerekiyor. Dolayısıyla çocuklarımızı çok iyi eğitmemiz lazım. Bizim çocuklarımız ne yazık ki üretemiyor. Dünyada en çok patent başvurusu yapan ülke Kore. ‘Paten’ demek yeni bir buluşun tescillenmesi demektir. Ama maalesef ülkemiz paten başvurusu yapan ülkeler arasında son sıralarda yer alıyor. İdarecilerimiz Ahmet’e farklı Mehmet’e farklı öğrenci kaydı yapmamalı. İyi sınıf, orta sınıf ve kötü sınıf gibi seviye belirleme kavramlarından uzak durun. Herkese eşit mesafede olun. Örneğin 6-A sınıfı öğretmeninin başarısı kendi başarısı mı yoksa öğrencilerin başarısı mı? Ya da 6-B sınıfı öğretmeninin başarısızlığı kendi başarısızlığı mı yoksa sınıfın başarısızlığı mı? Bu konuda iyi düşünmeliyiz.”dedi.


İdarecilerin dikkatle dinlediği Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği gibi artık yeni bir uygulama başladı. OKS kaldırıldı ve SBS hayata geçti. Bu sistemde vereceğiniz notlar, yapacağınız değerlendirmeler çok önemli. Hiçbir öğretmenin ‘tarzı’ ya da ‘kanaati’ olmaz. Yok öyle bir şey. Kanaat notu somut belgeye dayalı olmalı. Bir öğrenci 5 alacaksa neye göre 4 verirsin? Şehirdeki öğretmenle köydeki öğretmenin vereceği notlar eşit olmalı. Aynı coğrafi bölgede yer alan okullar arasındaki başarı ortalaması çok farklı. Bu da beni üzüyor. Mesela Özel Salihli İlköğretim Okulu 439 puanla 1. Özel Zuhal İlköğretim Okulu ise 433 puanla 2. Milli Egemenlik ilköğretim Okulu ise 386 puanla Salihli 3.sü. En son sırada yer alan Gökeyüp İlköğretim Okulu’nun puanı ise 140. Bu kadar fark olmamalı. Aynı bölgede yer alan okullar arasındaki başarı oranı farkı beni fazlasıyla üzüyor.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?