30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Okul müdürleri toplandı

Manisa'daki okulların sorunlarını işbirliğiyle çözmek amacıyla ilgili kurumlar ve okul müdürleri Belediye Meclis Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Sevinç, Süleyman Çoban ve okul müdürleri katıldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitime katkı sağlamak için belediye parkları içerisinde birer sınıf oluşturma önerisinde bulundu.

Böylece çocukalrın hem mahalledeki parklardan istifade edeceği hem de parkı, bahçeyi, küçük yaşta koruma bilincini edinebileceklerini söyledi. Yurt genelinde uygulanan "Gönül Köprüsü" projesinin Manisa'da da uygulamaya girdiğini, bu kapsamda Manisa'dan bir grup öğrencinin Elazığ'a gittiğini hatırlatan Ersoy, "Bize de Düzce, Bartın ve Edirne'den bin 800'e yakın öğrenci gelecek. Amaç bölgenin tarihsel ve kültürel zenginliklerini öğrenip kardeşlik kurmaktır. Bizler de ilimize gelen öğrencilerin konaklamaları ve seyahatlerini en iyi şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacağız. Bu iki proje ve okullarımızın iyi ve kaliteli birer okullar olmasını sağlamak için, valiliğimiz ve belediyemizin maddi ve manevi desteklerini bekliyor." diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, belediyenin eğitimle ilgili çalışmaları bir plan dahilinde gerçekleştirdiğini belirterek, eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sevinç, "Belediye olarak okul bahçelerindeki asfalt çalışmalarına, beton yolların çalışmalarına, kilit taşların döşenmesine ve duvarların boya badana çalışmalarına destek veriyoruz. Ayrıca belediyemizin imkanları doğrultusunda okul öncesi eğitime de katkı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

"Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği projeler ve aksaklıklar üzerinde, ortak kararlarda birleşip destek ve katkılar sağlamalıyız." diyen Vali Celalettin Güvenç de, "İnşallah iyi dinlenmeden sonra 2008-2009 öğretim yılına yeni bir moralle, heyecanla başlamayı temenni ediyorum. Eğitim, bütün devletlerin tarih boyunca çağdaş devletlerin en önemli ve en öncelikli hizmet konularından birisidir. İyi yetiştirilmiş, iyi eğitilmiş nesillere sahip olursanız geleceğiniz aydınlık demektir. Eğer çocuklarımızı iyi eğitmezsek, geleceğe iyi hazırlayamazsak, üretken olmayan, analiz yapmayan, teknoloji ve bilimi takip etmeyen birer nesil yetiştirmiş oluruz. Öğretmenlerimizin tatilini iyi değerlendirip, yeni döneme zinde ve dinç girmelerini dilerim.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?