4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Okul sistemine girip notları değiştirdiler

MANİSA LİSESİ'NDE NOT SKANDALI

Manisa Lisesi'nde "e okul veli bilgilendirme" sisteminin şifresini çalarak, sisteme girip notlarda değişiklik yapan 5 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu ilginç olay Manisa Lisesi'nde görev yapan edebiyat öğretmeninin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Not fişleriyle e okul sistemindeki notlar arasında farklar olduğunu farkeden bayan öğretmen durumu okul müdürü Muzaffer Karaçor'a bildirdi. Yapılan incelemede 10 ve 11.sınıflarda okuyan 5 öğrencinin notlarında farklılık olduğu belirlendi. İddiaya göre bir öğrenci müdür yardımcısının odasına girerek e okul şifresini çaldı. Bu şifreyle sisteme giren öğrenci bazı derslerin notlarını değiştirdi. Söz konusu işlem diğer 4 öğrenci için de yapıldı.

Okul Müdürü Muzaffer Karaçor memur kimliği nedeniyle demeç vermedi ancak olayı doğruladı. 2010 yılının Eylül ayında müdürlük görevine atanan Muzaffer Karaçor, olayın edebiyat öğretmeni tarafından fark edildiğini ve kendilerine intikal eder etmez hemen soruşturma başlattıklarını söyledi. Karaçor, olaya karıştıkları belirlenen 5 öğrenciyle ilgili araştırmanın sürdüğünü hatırlatarak, gerekli disiplin cezasının verileceğini ifade etti. Karaçor, değiştirilen notların yeniden eski haline getirilerek düzeltildiğini de belirterek, sistemdeki tüm notların gözden geçirildiğini, araştırmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

Olayı doğrulayan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise okul müdürünün raporu doğrultusunda müdür yardımcısı ve öğrenciler hakkında soruşturma tamamlandığında gerekli cezai işlemin uygulanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Kemal Pınar İlköğretim Okulu'nda açıklama yapan Vali Vekili Salih Gürhan, önceki gün tespit edilen olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti. Gürhan, "Öğretmenlerin dikkatiyle 88 öğrencinin ders notlarının değiştiği fark edildi. Olayı duyar duymaz okula müfettişleri yönlendirdik. 'Kaçıncı sınıf öğrencilerinin notları değişti, toplam sayıları kaç kişi, şifreyi nasıl aldılar, nerede notları değiştirdiler, para karşılığı not değiştirme işlemi yapıldı mı?' gibi soruların

cevaplarını arıyoruz. Okul idaresi yaptığı iki günlük çalışma ile bu soruların cevabını buldu. Yapılan tahkikat en kısa sürede sonuçlanacak ve okulda görevli iki müfettiş rapor hazırlayacak. Okulda bugün itibariyle karneler dağıtılıyor ancak durum ortaya çıkar çıkmaz sorumlu öğrencilerin gereği yapılacak" dedi.

MANİSA LİSESİ'NDE NOT SKANDALI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 13:19:04
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 19:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?