8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Okulda çıkan yangın korkuttu

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun yatakhanesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangında can kaybı yaşanmazken, öğrencilerin yangından kısa bir süre önce etüd binasına geçmesi olası bir faciayı önledi. 

Edinilen bilgiye göre yangın, Fatih Mahallesi Kula yolu üzerinde bulunan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu A Blok 4. katında bulunan yatakhanede meydana geldi. 394 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda çıkan yangın, Selendi İtfaiyesi'nin anında müdahalesi ile büyümeden önlendi. 

Yangının öğrencilerin etüd çalışması nedeni ile karşı binaya geçtiği anda çıkması sebebiyle büyük bir faciadan dönüldü. Olayda, yatakhanede bulunan battaniye, yatak, nevresim takımı ile bazı eşyalar kullanılamaz hale geldi. Okulun yatakhane kısmında çıkan yangını gören öğrenciler yangını gözyaşları ile seyrederken, onları sakinleştirmek okul idarecilerine düştü. 

Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, yangının sadece maddi hasara neden olmasının sevindirici olduğunu, yanan kısımların hemen temizlenerek kullanılmaya başlanacağını ifade etti. 

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 19:15:53
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 19:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?