30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Okulda mescit iddiasına inceleme

Manisa Lisesi'nin pansiyon bölümünün yer aldığı B Blok girişinde yer alan, zemini halı kaplı, ziyaretçi odasının mescit olarak kullanıldığı iddiaları üzerine görevlendirilen 2 müfettiş okulda inceleme başlattı.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, eski maliye bakanlarından Ekrem Pakdemirli, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın da mezun olduğu 1300 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesi'ndeki ziyaretçi odasının mescide dönüştürüldüğü haberini okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Kazım Germiyan iki müfettişi, inceleme yapmak üzere okula gönderdiğini açıkladı. Eğitim kurumları içinde mescit yapılamayacağının altını çizen Manisa Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, “Gazetede haberi görünce hemen okula 2 müfettiş gönderdim. Müfettişlerimin hazırlayacakları rapora göre harekete geçeceğim. Gerekirse okul yöneticisi hakkında soruşturma başlatacağım” dedi.

CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da Manisa Lisesi'ndeki ziyaretçi odasının mescit olarak kullanıldığını okuldaki herkesin bildiğini ileri sürdü. Kaplan, “AKP İktidar olduktan sonra okulların yını sıra kamu kurum ve kuruluşlarda da ziyaretçi odası adı altında mescitler yapıldı. Ama ilgililer hakkında herhangi bir işlem yapıldığını sanmıyorum. Burada da yapılacağını sanmıyorum. Gelişmeleri bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?