4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Okullar ilaçlandı

MANİSA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI

Manisa'da, grip salgınına karşı kentteki tüm okullarda ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile birlikte ekipler okullara dağılarak sınıf ve idari odaları dezenfekte etti.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu'nda ilaçlama çalışmalarını izledi. Ülkemizde domuz gribi vakası nedeniyle olağanüstü bir durum yaşandığını belirten

Ersoy, yaptığı açıklamada, "Bu gribin hızla yayılmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Manisa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Okullarımızın tamamını ilaçlıyoruz. İlacı olmayan veya elinde temizlik malzemesi bulunmayan eğitim kurumlarımızdaki arkadaşlarımıza da gerekli yardımları yapıyoruz" dedi.

Okul Aile Birlikleri katkıları ve belediyenin iş birliği ile bu ilaçlamaları bitireceklerini ifade eden Ersoy, şunları söyledi: "Eğitim kurumları, toplumun her kesiminin vatandaşlarımızın çocuklarının bulunduğu mekanlardır. Çocuklarımızın salgına yakalanmaması hususunda elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta sonuna kadar tüm okullarımız temizlenmiş ve ilaçlanmış olacak."

Dezenfekte çalışmaları için iki ton klorak tedarik ettiklerini belirten Ersoy, bu ilaçların hastanelerdeki doğum bakım ünitelerinde ve ameliyat malzemelerini strilize etmede kullanılan ilaçlardan olduğunu sözlerine ekledi.

MANİSA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI
MANİSA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI
MANİSA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:51:01
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 17:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?